Helyi sport

2024.06.12. 10:07

Szegedi kosaras képviselte Magyarországot a FIBA és az NBA közös táborában

Hatnapos képzésen vehetett részt a legnagyobb tehetségeknek létrehozott program keretében.

Delmagyar.hu

Drahos Leila Európa legjobbjaival vehetett részt a táborban.

Fotó: ELTE BEAC Facebook-oldala

Drahos Leila képviselte Magyarországot a Basketball Without Borders Europe Camp elnevezésű táborban, amelyet a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) és az észak-amerikai liga (NBA) szervezett Spanyolországban.

A legnagyobb tehetségeknek létrehozott, 21. alkalommal megrendezett program keretében Európa legjobb 30 fiú és 30 lány középiskolás játékosa kapott hatnapos képzést Malagában a világ neves szakembereitől, jelenlegi és volt NBA-, WNBA- és FIBA- játékosoktól. Az NBA részéről Collin Sexton (Utah Jazz) és Devonte Graham (San Antonio Spurs) volt jelen.

A szegedi Drahos Leila két éve igazolt az ELTE BEAC-hoz, amelynek színeiben idén debütált az élvonalban, és 10.2 percet tölthetett a pályán átlagban a 13 mérkőzésen, amelyen pályára lépett. A 16 éves lány klubja honlapján elmondta, egy edzésük volt minden nap, de az egy nagyon hosszú, ötórás program volt.

Fél 9-kor már a csarnokban voltunk egészen fél 2-ig, négy állomáson voltak különböző edzésrészek. Volt a befejezésekre fókuszáló technikai rész, csapatvédekezés, 2-2 védés, illetve négyemberes felállásban taktikai feladatok. Az, hogy egykori és jelenlegi NBA- és WNBA- játékosoktól, edzőktől tanulhattunk, kaphattunk tanácsokat, szerintem óriási inspiráció minden fiatal kosarasnak. Emellett nagy tapasztalat volt látni más országok legjobbjait, azt, hogy ők hol tartanak, ezáltal én miben és hová tudok fejlődni – mondta Drahos Leila, aki a hónap végétől az U18-as válogatottal készül az augusztusi, portugáliai Európa-bajnokságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában