Férfi kézilabda NB I.

2024.06.19. 17:43

A Pick Szeged két tehetsége NB I.-es csapathoz kerül kölcsönbe

A 2023–2024-es szezonban az OTP Bank-Pick Szeged mezében mutatkozott be a férfi kézilabda NB I.-ben Gazsó Péter és Fekete Gellért. A következő idényben a két tehetséges akadémista kézilabdázó kölcsönben szerepel majd, hogy a fejlődésük töretlen maradjon.

Becsei Dávid

Fekete Gellért (a labdával) a 2024–2025-ös szezont a Csurgói KK-nál tölti majd kölcsönben.

Fotó: Karnok Csaba

Gazsó Péter és Fekete Gellért számára is emlékezetes marad a mögöttünk hagyott szezon, hiszen mindketten megszerezték első góljaikat a felnőttek között az NB I.-ben. Az irányító-átlövőként játszó Gazsó háromszor talált be idén, míg a beállós Fekete tízszer.

– A töretlen fejlődésük érdekében a következő idényre klubunk kölcsönadja mindkét kézilabdást, méghozzá két NB I-es csapatnak. Fekete Gellért a Csurgói KK-ban, míg Gazsó Péter a HSA NEKA együttesében szerepel majd – közölte az OTP Bank-Pick Szeged.

Mindketten szerepelnek rendszeresen a korosztályos válogatottban, míg az NB I./B-ben érdekelt OTP Bank-Pick Szeged U21-nek alapemberei voltak. A hetedik helyen végeztek, Gazsó 162 találattal a Tisza-parti csapat házi gólkirálya lett. Az együttes harmadik legeredményesebb játékosa pedig Fekete volt 67 góllal.

Csurgón Fekete vezetőedzője a Szegedhez ezer szállal kötődő Vladan Matics lesz, míg Balatonbogláron Gazsóé Sótonyi László. A NEKA papíron búcsúzott az NB I.-től, miközben a Magyar Kupában bronzérmes lett, de a másodosztály harmadik helyezettje, a Békés nem vállalta a feljutást, így a NEKA megőrizhette tagságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában