Helyi sport

2024.06.21. 12:03

A Pádár Nikolettel felálló vegyes gyorsváltó a legjobb idővel várhatja a döntőt

Nagyszerűen sikerültek a pénteki előfutamok a magyarok számára, Pádár Nikolett ismét váltóban versenyzett.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett a mixed váltóval úszhat a döntőben.

Fotó: Derencsényi István

Csaknem hibátlanul szerepeltek a magyar úszók a belgrádi Európa-bajnokság pénteki előfutamaiban.

Ismét váltóban versenyzett Pádár Nikolett: a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként ugrott vízbe Belgrádban. Mellette Szabados Bence, Magda Boldizsár és Ábrahám Minna összeállításban versenyzett a magyar csapat, amely 3:29.57-es idővel végzett az élen a szám egyetlen előfutamában, és a döntőben leggyorsabbként a 4-es pályán úszhat majd.

Az uszonyos úszásban többszörös világbajnok és Világjátékok-győztes, de már medencés olimpiai indulónak tekinthető Senánszky Petra - aki májusban a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán országos csúccsal váltotta meg a repülőjegyét Párizsba - már az előfutamban bekerült 25 másodperc alá, 24.96-tal, összesítésben a második idővel készülhet a középdöntőre.

Női 100 méter háton Komoróczy Lora ugyancsak megközelítette élete legjobbját (1.01.10), 1:01.77 perccel a hatodik helyen jutott tovább, míg Molnár Dóra 1:02.03-mal a kilencedik idővel készülhet a középdöntőre.

Férfi 200 méter pillangón három magyar is érdekelt volt, az olimpiai szintes Márton Richárd 1:56.44-gyel nyerte futamát, Holló Balázs nem sokkal elmaradva élete legjobbjától (1:56.92) a második, összesítésben nyolcadik lett, de harmadik magyarként búcsúzott. A szám címvédője, olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, Milák Kristóf 1:55.71-gyel kezdett, ez a második helyre volt jó összesítésben.

Női 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma képviselte a magyar színeket, a középdöntő gyakorlatilag garantált volt, mivel csak két előfutamot rendeztek: az olimpiai szintes magyar 2:14.82-es idejével harmadikként készülhet a folytatásra.

Férfi 1500 méter gyorson Sárkány Zalán különcsatát vívott az ír Nathan Wiffennel - aki a regnáló világbajnok Daniel Wiffen ikertestvére -, a magyar versenyző végül a hajrában felül is kerekedett riválisán, 15:09.28 perccel nyerte a futamot. A szám másik magyar versenyzője, Gálicz László 15:44.27 perccel összesítésben nyolcadikként ugyancsak bejutott a szombati döntőbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában