Erődemonstráció

2024.01.08. 18:01

Siker az előolimpián, Szegeden nyert a válogatott, erődemonstráció – visszatekintés szeptemberre

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, ám sorozatunkban még felidézzük, mi minden történt a mögöttünk hagyott évben. Ebben a részben szeptembert összegezzük.

Becsei Dávid

Mario Sostaric kilenc gólt lőtt az Aalborg ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Szeptember elsején írtuk meg, hogy nem sok idő telt el azóta, hogy a németországi Duisburgban világbajnoki ezüstérmet nyert a magyar férfi K4 500 méteres egység kajak-kenuban. A szegedi Nádas Bencét és Kuli Istvánt a hajóban tudó négyes a párizsi előolimpián egy helyet előrelépve ugyanebben a számban már aranyat szerzett a spanyolok és a dánok előtt.

A férfi kézilabda NB I. első fordulójában megszületett Kárpáti Krisztián első felnőtt első osztályú sikere vezetőedzőként. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 17–12-es első félidő után 37–28-ra legyőzte az új szezon első tétmérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyöst a Pick Arénában.

Az oroszlányi Bányász-kupán szerepelt az SZTE-Szedeák. Nikola Lazics csapatában bemutatkozott az új center, majd a helyosztón amerikai játékosa nélkül győzte le a Sopront a szegedi csapat, amely így a harmadik helyen zárta a négycsapatos tornát a Sopron előtt, az Oroszlány és az Alba Fehérvár mögött.

A főállású szövetségi kapitánnyá vált Varga Zsolt nem vesztegette az idejét a férfi vízilabda-válogatottnál. Ígéretéhez híven előkészítő edzéseket is tartott rendszeresen azoknak a legnagyobb tehetségeknek, akik ott dörömbölnek a nemzeti csapat ajtaján. A Zue.hu Szegedi VE három pólósa (Danka Benedek, Leinweber Olivér, Pörge Zsombor)  is rész vehetett több ilyen összetartáson.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Kovács és Eördögh góljaival Európa-bajnoki selejtezőt nyert a szegedi Szent Gellért Fórumban 2–0-ra Kazahsztán ellen.

Döntött a rutin. Gólgazdag mérkőzésen 36–34-es sikerrel gyűjtötte be az OTP Bank-Pick Szeged a két pontotot a Ferencváros otthonában a férfi kézilabda NB I. második fordulójában. A zöld-fehérek elképesztően megszorongatták a Tisza-partiakat, de az utolsó hét nyolc percben több jó döntést hoztak a vendégek, így nyertek.

Megvédte elsőségét a PVSK-Matro kupán az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely az idei tornán az Eszék mellett a Vasas Akadémiát győzte le és zárta első helyen a négycsapatos tornát. A torna során kiderült, amerikai irányító érkezik a csapathoz Ryan Woolridge személyében.

15–9-es hazai vereséggel indított a férfi vízilabda OB I.-et a Szegedi VE, míg a Metalcom Szentes az OSC-től kapott ki 15–7-re a nyitófordulóban.

Kiélezett verseny végén, egy pontnak köszönhetően 2019 után 2023-ban is magyar bajnoki címet ünnepelhetett az ópusztaszeri favágó, Bozsó Zoltán Bábolnán. Ezzel jogot nyert a világbajnoki indulásra, amelyet novemberben Stuttgartban rendeztek meg.

Kihozta magából a maximumot, de a 18. helyen végzett a rijádi világbajnokságon Nagy Péter szegedi súlyemelő, miután szakításban 168, lökésben 213 kilogrammon zárta az ólomsúlyúak kategóriáját.

Erődemonstrációval felérő, 34–27-es sikerrel vágott vissza az OTP Bank-Pick Szeged az előző idény súlyos hazai vereségéért a dán Aalborgnak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Megérkezett a kapusteljesítmény is Szegedre, Emil Imsgard végig parádézott, míg Mario Sostaric kilenc gólt lőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában