Helyi sport

2023.10.06. 14:47

Debrecenben kezdi az Extraligát az SZRSE

Vasárnap elkezdődik a férfi röplabda Extraliga a Vidux-Szegedi RSE számára.

Delmagyar.hu

Idegenben nyitja a szezont az SZRSE.

Fotó: KOCSIS ALÍZ

Újoncként vághat neki az Extraligának a Vidux-Szegedi RSE csapata, amely pénteken még egy felkészülési meccset játszik a Kecskemét ellenfeléként. Vasárnap viszont már élesben megy a játék, a szegediek első ellenfele a DEAC lesz, vasárnap 17 órától.

A Kecskemét már túl van az első bajnoki meccsen, nyilván céljuk, hogy javítsák a hibákat, amit a Dág ellen tapasztaltak. Illetve minden bizonnyal az is, hogy mozgassák az alapvetően fiatal keretüket. Az én célom a bajnokság előtt mindenképpen az, hogy már pénteken elérjük azt az üzemi hőfokot, amely szükséges a vasárnapi bajnoki rajtra. Az utolsó kozmetikázásokra pénteken van lehetőség, hogy a DEAC-hoz már úgy utazzunk, hogy a taktikai elemek is rendben vannak. Szerencsére széles a keretünk, így azt szeretném, ha minél több játékos elérje az extraligás üzemi hőfokot. Mert nem csak epizódszerepet szánok a játékosoknak, hanem szeretném, ha sokan eljutnának oda, hogy egy-egy figura, pont vagy taktikai elem mellett akár egész meccseket el tudjanak vinni. Ehhez kell a megfelelő rutin, amely reményeink szerint meglesz, hiszen egy sok meccses, hosszú bajnoki szezon vár ránk – nyilatkozta a klub honlapján Berkes Zoltán.

Az SZRSE hazai bemutatkozására sem kell sokat várni, hiszen október 11-én, 19.30-tól a TFSE csapatát fogadja az újszegedi sportcsarnokban a szegedi csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában