Trondheim után, Kielce előtt

2023.10.14. 10:00

A leghosszabb magyarországi utazás vár a Pick Szegedre

Miután blamával felérő, 37–24-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a norvég Kolstad trondheimi otthonában, holnap 17 órától már a Csurgói KK vendége lesz a magyar bajnokságban.

Becsei Dávid

Bánhidi Bencéék legutóbb a Balatonfüred ellen nyertek a magyar bajokságban, 36–23-ra.

Fotó: Török János

Pénteken délután ért haza Szegedre Norvégiából a szegedi stáb és a tizenhét fős játékoskeret. Pihenőből jóformán csak néhány óra jutott nekik, ugyanis ma délelőtt már edzésen vesznek részt a Pick Arénában, ami után útra kelnek. A magyar bajnokság legtávolabbi csapatának, a Csurgónak az otthonában szerepel holnap a Szeged. A somogyiakhoz évek óta már egy nappal korábban elutazik a Pick, az éjszakát pedig Nagyatádon tölti. Összesen nagyjából 800 kilométert tesznek bele a csapatbuszba ezzel az egy mérkőzéssel. Az idegenbeli meccsek sorozata viszont ezzel sem ér majd véget, hiszen csütörtökön 20.45-től már a lengyel Industria Kielce vendégei lesznek a Tisza-partiak a BL-ben.

A Pick Szeged hat meccsen hat sikert aratott eddig a férfi kézilabda NB I.-ben. A Csurgó eddig ötször lépett pályára, háromszor nyert és kétszer veszített. Az eddig gyűjtött hat pontjával a hatodik pozíciót foglalja el a tabellán Baranyai Norbert vezetőedző együttese. Otthon eddig még hibátlan a Csurgó, miután az újonc Egert 35–26-ra, a NEKA-t pedig 34–31-re győzte le, míg Dabason 29–21-es sikert aratott. A címvédő Telekom Veszprém otthonában a nyitófordulóban 40–29-es vereséget szenvedett a CSKK, míg az elmúlt hétvégén 36–28-ra kapott ki Budakalászon.

A 2022–2023-as szezont a hatodik helyen zárta a Csurgó. Huszonhat mérkőzésen huszonhét pontot gyűjtöttek. 

Az átigazolásokkal foglalkozó klubvaltas.hu összegyűjtötte, hogy a nyáron öten érkeztek Csurgóra, míg hatan távoztak onnan. 

Érkezett: Aleksza Tufegdzics (jobbszélső, Slovan Ljubljana), Matevz Zagar (irányító, Koper), Tóth Péter (jobbszélső, Fejér-B.Á.L.Veszprém), David Mazurek (jobbátlövő, Zubri), Papp Tamás (beálló, NEKA)

Távozott: Rok Skol (irányító, Ribnica), Szeitl László (beálló, Budai Farkasok), Tóth Ádám (jobbszélső, PLER-Budapest), Matko Rotim (beálló, Komló), Grega Krecic (jobbátlövő, RK Celje PL), Konyicsák Tamás (kapus, Ózd)

A Csurgói KK–OTP Bank-Pick Szeged NB I.-es férfi kézilabda-mérkőzést a szegediek élőben közvetítik majd a legnagyobb videómegosztó portálon ide kattintva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában