Tűzoltó leszel vagy rendőr? — videóval, galériával

Rendőrök, tűzoltók, vízimentők tartottak bemutatókat pénteken a Janikovszky iskolában. A cél az volt, hogy a gyerekeknek testközelből mutassák be szakmáikat.

Delmagyar.hu

A tanítás nélküli munkanapok közül az idei tanévben minden iskolának egyet pályaorientációs nap rendezésére kell fordítani. A szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában pénteken tartották meg ezt a programot.

pályaorientációs nap
A legnépszerűbb program a tűzoltóbemutató volt. Fotó: Karnok Csaba

– Szerettük volna, hogy élményszerűen, testközelből ismerjék meg a gyerekek a közismert és kevésbé közismert szakmákat – mondta el Kiss László főigazgató. Ezen a napon a Szegedi Rendőrkapitányság, a sándorfalvi és tiszaszigeti önkéntes tűzoltók, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is kitelepült az intézménybe. A diákok beülhettek járműveikbe, felvehették a lövedékálló mellényeket, sisakokat, munka közben láthattak seprűs takarítógépet és kérdezhettek is. De a résztvevő szervezetek munkatársai maguktól is meséltek: a vízimentők bemutatták például, hogyan kell használni mentőeszközeiket, a tűzoltók pedig a kocsiban lévő felszereléseket vették végig. A legnépszerűbb természetesen a tűzoltó bemutató volt: az önkéntesek három fecskendővel locsolták az udvart. A napsütésben még szivárványt is varázsoltak az intézménybe. Miközben a gyerekek hangosan tapsoltak, a felnőttek mosolyogva néztek össze mögöttük: erre a napra biztosan sokáig emlékezni fognak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában