Férfi vízilabda OB I.

2023.09.04. 18:36

Lendületes, sikerre éhes csapat lesz a Metalcom Szentes

Miskolc elleni kétkapuzásokkal készül a jövő szerdán kezdődő bajnoki szezonra a Metalcom Szentes OB I.-es férfi vízilabdacsapata. Szatmári Kristóf csapatkapitány komoly potenciált érez a Kurca-partiakban, azt sem tartja kizártnak, hogy odaérjenek a nyolcadik helyre az alapszakaszt követően.

Becsei Dávid

Szatmári Kristóf (a labdával) a Metalcom Szentes új csapatkapitánya.

Fotó: Vidovics Ferenc

Jövő szerdán 19 órától az OSC-t fogadja a Metalcom Szentes. Az elmúlt héten és ezen is a Miskolccal kétkapuznak több alkalommal. A különbség mindössze annyi, hogy múlt keddtől csütörtökig Szentesen gyakoroltak egymással, most pedig Miskolc a helyszín. Az utolsó simításokat végezhetik el edzőmeccseken a bajnoki rajt előtt. 

– Amikor elkezdtük a felkészülést, távolinak tűnt a OB I.-es rajt. Elvégeztük azt a munkát, amit Komlósi Péter vezetőedzőnk megálmodott – jegyezte meg Szatmári Kristóf, a Metalcom csapatkapitánya. 

A Kaposvárról igazolt játékos szerint fontos tapasztalatokkal gazdagodtak a Miskolc ellen, ugyanis a borsodiak brusztolós, erős csapat. Pörgős meccseket játszottak ellenük, ilyenekből pedig rengeteg vár rájuk a szezon során. A legfontosabb pedig, hogy alakulnak már azok a páros kapcsolatok, amelyektől sokat remélnek a jövőben. 

– Sokan érkeztünk, időre van szükség, míg teljesen összekovácsolódunk a medencében. Abban viszont már most biztos vagyok, hogy egy jó, lendületes, sikerre éhes társaságunk lesz, amiből már egy kis ízelítőt a kupameccsek alkalmával is láthattak a szurkolóink. Szerintem véget ér az az időszak, amikor a Szentes kizárólag a kiesés elkerülése ellen küzd a szezon során. Kis Gábor szakmai igazgató érkezésével az egész klub gyökeres változásokon ment keresztül. Mindenki szeme előtt a kitűzött cél lebeg, az én megérzéseim pedig nagyon pozitívak – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen képet festhet a Szentes a bajnokságban. 

A szentesi klub célkitűzése a tizedik hely elérése. Szatmári szerint a menetrend felpörgetése akár előnyükre is válhat. 

– Decemberre kialakul az alsó- és felsőház mezőnye, így akár még az is benne lehet a pakliban, hogy bekerülünk a legjobb nyolc közé és úgy mehetünk el karácsonyozni, hogy felülteljesítettük a célunkat. A legfontosabb viszont az, hogy egy olyan csapat legyünk, amely egységes képet fest, mindenki egy irányba megy és jó játékot játszunk – hangsúlyozta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában