Helyi sport

2023.09.13. 13:48

Bravúros feljutás, a legjobbak között szerepelhetnek az SZVSE atlétái

Szoros küzdelemben megelőzték a fehérvári riválist, így az első divízióba jutottak az SZVSE atlétái.

Delmagyar.hu

A harmadik helyezett szegediek.

Fotó: SZVSE Atlétika szakosztály

Négy és fél pont. Mindössze ennyi döntött az SZVSE javára a múlt hétvégén, Budapesten megrendezett csapatbajnokság második divíziójában. A lebonyolítás értelmében a versenyszámok első 16 helyezettje csökkenő sorrendben kap pontot, és ezt követően alakul ki a végső sorrend. Az első divízióból kieső három csapatot a második divízió első három helyén végzett csapat pótolja – a szegediek pedig ennél kiélezettebb csatát nem is folytathattak volna az Alba Regia Atlétikai klubbal.

Történt ugyanis, hogy az egész hétvége utolsó versenyszáma, a 4x400 méteres váltó döntött azt illetően, hogy a két klub közül melyik juthat fel Magyarország legjobb 16 klubja közé. Itt végül az SZVSE nagyot küzdve a harmadik helyen végzett, mindez pedig azt jelentette, hogy csupán négy és fél pont döntött a két klub között – a szegediek 405, míg a fehérváriak 400.5 pontot szereztek a hétvége folyamán, így az SZVSE jövőre az ország legjobbjai között szerepelhet majd a csapatbajnokságon.

A Tisza-partiak szereplését győzelemmel segítette saját futamában Kovács Árpád (400 méter síkfutás), Veiland Violetta (súlylökés), Imre Petra (5000 méter síkfutás), Péter-Szabó Sára (diszkoszvetés) és Papp Ferenc (5000 méter gyaloglás).

Az SZVSE kerete a csapatbajnokságon:
Beregszászi Renáta, Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, Imre Petra, Kovács Boglárka, Péter-Szabó Sára, Szanda-Nagy Mirtill, Veiland Violetta, Burkus Barnabás, Dobó Zsombor, Eperjesi László, Fábián András, Gábor Levente, Hallósy Zsolt, Imre Viktor, Juhász Csaba, Kovács Árpád, Lengyel Gábor, Losonczi Csongor, Papp Ferenc, Tóth Fergő, Vígh Zalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában