Helyi sport

2023.07.31. 07:00

Kedden kezdődik a női U19-es vb Szegeden

Kedden megkezdődik a női U19-es röplabda-világbajnokság, amelynek Eszék mellett Szeged a társházigazdája: a korosztályos magyar válogatottban pedig ott van a Vidux-Szegedi RSE játékosa, Nagy-Hegyesi Réka is.

Vajgely Pál

A maribori torna után világbajnokság vár a lányokra.

Fotó: Peter Szalmas

Röplabda, SzegedHúsz év után szerepel ismét Magyarország korosztályos női válogatottja U19-es világbajnokságon: az eseménynek Eszék mellett Szeged ad otthont. A lányok igazán mozgalmas időszakot élnek meg, hiszen szombaton ért véget az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál a szlovéniai Mariborban, ahol a csapat a negyedik helyen végzett, miután 3:1-re kikapott a hollandoktól a bronzmérkőzésen.A válogatott keretében ott van a liberó poszton bevethető Nagy-Hegyesi Réka, aki a Vidux-Szegedi RSE játékosa, valamint az a Baksa Panna, aki Szegeden kezdett el röplabdázni, majd a Szent Benedek Akadémiát követően az előző szezonban már az extraligás Újpestben játszott. 

– Jártam már a Pick Arénában párszor, de még nem tudtam beleképzelni magam igazán, már nagyon szeretném ott kipróbálni a játékot. Egy világbajnokságon bármi megtörténhet, megvannak az esélyeink, természetesen magamból szeretném kihozni a legtöbbet, és nagyon jó lenne továbbjutni a csoportból – nyilatkozta a torna rajtja előtt Nagy-Hegyesi Réka. 

A magyar válogatott mindegyik csoportmérkőzését, va­lamint továbbjutás esetén a nyolcaddöntőjét is Szegeden, a Pick Arénában játssza. A hat­­csapatos csoportból az első négy helyezett jut tovább a legjobb 16 közé. A mérkőzésekre csak online lehet jegyet venni, a napijegy 1990, a kilenc napra szóló bérlet 12 ezer 990 forintba kerül, míg a 14 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a meccseket. Szegeden a magyar vá­logatott és az A csoport mérkőzései mellett a C jelű csoport mérkőzéseit rendezik még. A C csoportban Olaszország, Bulgária, Brazília, Kanada, Thaiföld és Peru szerepel, a Pick Arénában így mindennap hat mérkőzést rendeznek: kettőt 15 órától, kettőt 18 órától és kettőt 21 órától. 

A magyar csapat program­­ja a csoportkörben, (Szeged, Pick Aréna): augusztus 1., kedd, 18 óra: Magyarország–Chile. Augusztus 2., szerda, 18 óra: Magyarország–Kína. Augusztus 3., csütörtök, 18 óra: Magyarország–Kamerun. Augusztus 5., szombat, 18 óra: Magyarország–Egyiptom. Augusztus 6., vasárnap, 20 óra: Magyarország–Argen­tí­­na. 
 

Az EYOF után holnaptól már a szegedi vb-n játszanak a lányok. 
Fotó: hunvolley

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában