Férfi vízilabda OB I.

2023.04.04. 18:54

A Szentesnek a bennmaradáshoz két ponttal kell többet gyűjtenie a KSI-nél

Öt fordulóval a férfi vízilabda OB I. alapszakaszának vége előtt a Metalcom Szentes a kiesés szélére sodródott. A KSI elleni 11–9-es hazai vereségét követően a tabella utolsó helyére csúszott, ahol hosszú évek óta nem járt. A másodosztályban pedig nagyjából negyven éve.

Becsei Dávid

Győzelmi kényszerbe került a hátralévő öt bajnokijára a Metalcom Szentes.

Fotó: Vidovics Ferenc

Borzasztóan megnehezítette a saját dolgát szombat esti vereségével a Metalcom Szentes. A Kurca-partiak januárban 12–11-re győzték le a KSI-t idegenben úgy, hogy igazából a fővárosiak a hajrában egyszer sem támadhattak a döntetlenért. Akkor 434 nap után győzött ismét a férfi OB I.-ben a Metalcom. Az újabb pontszerzésre csak három hetet kellett várniuk, a pécsi 9–9-es döntetlen viszont nem javított helyzetükön. Az elmúlt hétvégén viszont javíthatott volna, hiszen akkor maga mögött tarthatta volna a fiatal tehetségekre építő KSI-t a Szentes. 

December óta a játékosként a Szegeddel LEN-kupa-győztes Komlósi Péter látja el az edzői feladatokat, míg néhány hete a 2008-ban olimpiai bajnoki címet nyert Kis Gábor lett a Szentesi VK szakmai igazgatója. A szakmai hozzáértés és a tenni akarás adott, egyelőre viszont a jelent kell szebbé tenni a nyugodtabb jövő érdekében. Izzadtságos április vár a klub férficsapatára, hogy kiharcolja a bennmaradást az első osztályban. Nincs mese, győzelmet, akár győzelmeket kell aratniuk.

A férfi vízilabda OB I. jelenlegi állása.
Forrás: a Magyar Vízilabda-szövetség honlapja

A Metalcom ellenfelei sorrendben: szombaton a Szolnok jön Szentesre, majd jövő szerdán a Honvéd. 15-én Miskolcra utaznak, 19-én jön a helyi rangadó Szegeden, majd a szezonzárás az UVSE-vel otthon. Mindeközben a KSI legközelebb az UVSE vendégeként folytatja, fogadja a Pécset és a Honvédot, az utolsó fordulóban pedig az OSC-vel játszik. A 25. forduló meccsét már lejátszotta, 10–10-re végzett Kaposváron. 

Nincs tehát könnyű helyzetben a Szentes, amelynek áprilisban két ponttal kell többet gyűjtenie a KSI-nél az osztályozós pozíció megszerzéséhez, ugyanis pontegyenlőségnél egymás elleni összevetésben a fővárosiak a jobbak, ugyanis 11–9-re nyertek Szentesen, míg a Metalcom 12–11-re győzött az ő otthonukban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában