Danijel Andjelkovics hat évig kézilabdázott Szegeden, most már másodedző

2020.04.20. 15:11

Nehezebb az edzők élete

Elismerően nyilatkozott a MOL-PICK Szegedről Danijel Andjelkovics. Jelenleg a francia Fenix Toulouse másodedzője, két gyermek édesapja. A Szegeden eltöltött hat évére csodálatos időszakként gondol vissza.

Becsei Dávid

20100307 PICK SZEGED-HCM CONSTANTA férfi kézilabda ANDJELKOVIC Daniel foto:Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi

Danijel Andjelkovics 2004 és 2010 között játszott a Pick Szegedben, amellyel magyar bajnok és kupagyőztes lett. Innen a francia Toulouse-ba igazolt, ahol már másodedző.

– Nehéz a trénerek élete. Já­tékosként fizikálisan fárad el az ember, edzőként mentálisan. Él­­vezem a munkát. Ötödik he­­lyen végeztünk a francia bajnokságban, pedig a költségvetésünk 10. a mezőnyben. Emiatt ez remek eredmény – mesélte a Professzor becenevű játékos a szegedi klubhonlapnak.

Andjelkovics két gyermek édesapja, lánya 11, fia 8 éves. – A gyerekek délelőtt tanulnak, leköti őket a suli. Délután van egy óránk, amikor edzhetünk, akkor elmegyünk futni, biciklizni. Nem könnyű ez az időszak, de jól vagyunk – folytatta a 41 éves korábbi szegedi közönségkedvenc.

Hatvanegyszer szerepelt a szerb válogatottban, a legtöbb időt Szegeden töltötte játékosként.

– Első számú szurkolója va­­gyok a MOL-PICK Szegednek, mindent tudok egykori klubomról. Örömmel tölt el, hogy évről évre fejlődik, idén is remekül teljesített. A Szegeden töltött hatéves időszakom első helyen szerepel a szívemben. Sokat gondolok a városra, a csapatra, a szurkolókra, ren­­geteg barátom lett az ott eltöltött évek alatt. Csodálatos időszaka volt ez a pályafutásomnak, büszke vagyok, hogy a Pick Szegedben játszhattam – emlékezett vissza jószívvel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában