Helyi kultúra

2024.09.07. 09:00

Könyvajánló – Robinne Lee: The Idea of You – A rólad alkotott kép

Blue and Red Gradient This Year's Last Book Mockup Instagram Post - 1

Soléne Marchand, egy Los Angeles-i művészeti galéria harminckilenc éves tulajdonosa vonakodva viszi el a lányát, Isabellet a kedvenc fiúzenekarának koncertjére. Arra azonban nem számított, hogy kapcsolatba kerül a világhírű August Moon együttes egyik tagjával. Hayes Campbell okos, megnyerő és magabiztos. A szikra már az első pillanattól fogva fellángol a szereplők között, de azért van itt egy aprócska kis bökkenő: Hayes, habár sokkal érettebb a kortársaihoz képest, csupán alig múlt 20 éves.

A titkos randevúk sorozataként kezdődő románc hamar szenvedélyes és őszinte kapcsolattá fejlődik. Soléne és Hayes kontinenseket átívelve próbál eligazodni a másik világában: a stadiontúráktól a nemzetközi művészeti vásárokon át az eldugott búvóhelyekig Párizsban és Miamiban. Soléne visszatér önmagához, újra felfedezi a boldogságot és a szerelmet. A fiatal férfi oldalán ráadásul végre megtalálja azt a törődést és támogatást, amire mindig is vágyott. De amikor a románcukból szenzáció lesz, és Soléne a lányával együtt a fanatikus rajongók és a telhetetlen média célpontjává válik, a nőnek szembe kell néznie azzal, hogy szerelmi élete milyen hatással van azokra, akik a legfontosabbak számára.

Vajon a románcuk erősebb a külvilág véleményénél, vagy szerelmük elpusztítja mindkettejük megszokott életét? Az írónő bemutatja nekünk azt a világot, amelyet a csillogás, a pompa, és a színfalak elrejtenek: a népszerűség árnyoldalait, nehézségeit. Emellett olyan komoly témát is boncolgat, mint a korkülönbség elfogadása – ráadásul abban a fordított, kevésbé tolerált felállásban, amikor a nő az idősebb –, illetve a középkorú nők helyzete, nőként láthatatlanná válásuk és annak megélése.

A történetből film is készült, de érdemesebb a könyvvel kezdeni – már csak azért is, mert még a végkifejlet sem ugyanaz a két esetben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában