Szegedi hírek

2024.05.29. 13:47

Mozgásos kihívásokkal telt a diákok délelőttje - Galéria

A vármegyei rendőrség szervezett sportnapot általános és középiskolás diákoknak szerdán a Szent Gellért Fórumban, amelyre a városi sportklubok képviselői is kitelepültek. Játékos kihívásokkal népszerűsítették a mozgás és az egészséges életmód fontosságát a fiatalok körében.

Koós Kata

Gyorsasági, erőnléti és ügyességi feladatokkal is készültek a gyerekeknek. Fotó: Gémes Sándor

Az országszerte megrendezett Kihívás napjához idén a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott, több száz diákkal telt meg szerdán délelőtt a Szent Gellért Fórum területe. 

– Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk az általános és középiskolás gyermekeknek a testmozgásra, és felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra. A rendezvényen a sportot és a mozgást nagy múltú, szegedi sportklubok népszerűsítik ügyességi feladatokkal, és statikus bemutatókkal bepillantást nyújtunk a rendőrség munkájába – mondta el lapunknak Balázs Csaba főhadnagy, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

A rendőrök játékos baleset- és bűnmegelőzési feladatokkal, valamint kutyás bemutatóval is készültek a gyerekeknek, sőt a diákok egy ütközőszimulátort is kipróbálhattak, amelyben azt tapasztalhatták meg, hogy milyen autóval, 40 kilométer/órás sebességgel karambolozni. 

Kihívással települt ki többek között az OTP Bank – Pick Szeged kézilabdacsapat, az SZTE – Szedeák, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Szeged Box Klub, a városi röplabdások, tájfutók, birkózók és dobóatléták, valamint a Szegedi Vadaspark is. 

Gyorsasági, erőnléti és ügyességi feladatok is vártak a diákokra. Megmérethették magukat evezős és kerékpáros ergométer versenyben, kipróbálhatták a részeg szemüveget, traffipaxszos sebességméréssel teljesíthették a száz méteres síkfutást, sőt pszichológiai teszteken is részt vehettek.  

A versengés értékes nyereményekért zajlott. A legsikeresebb osztályok jutalmai ugyanis rendőrségi hajóval élményhajózás, állatetetés a vadasparkban, valamint egyesületi ajándékok és rendőrségi élménycsomagok voltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában