Férfi vízilabda

2 órája

33 gólt hozott a Szegedi VE kupameccse a Pécs ellen – GALÉRIA

Álmos kezdés után összekapták magukat. 3–0-ra még a Pécs vezetett Szegeden a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa első mérkőzésén. A Szegedi VE a harmadik negyedben lerendezte a három pont sorsát, végül 18–15-re nyert.

Becsei Dávid

Rendesen megszórta egymást gólokkal a Szegedi VE és a Pécs a BENU Magyar Kupa B csoportjának nyitányán.

Fotó: Török János

Akárcsak az idény első bajnokiján Kaposváron, az első Magyar Kupa-mérkőzésen immár hazai környezetben is “késett” a Szegedi VE. Akárcsak szerdán este, most is az ellenfél kezdte élesebben a találkozót. Ez a somogyiak vendégeként 2–0-s, a Pécs ellen viszont 3–0-s hátrányt jelentett három és fél perc játékot követően. Egy-két csere és elmondott taktikai elem Kiss Csabától, és máris jobbra fordult a helyzet. Sziládi beúszva centerezett remekül, így született meg az első hazai találat, 1–3. Ezt követte hamarosan Bóbis szép akciógólja (2–3), de az egyenlítésért ekkor még nem támadhattak, mivel Holl másodszor is a hosszú alsó sarokba pattintott, 2–4. Az utolsó percben aztán először Kürti büntetőjét nem tudta védeni a baranyai kapus, majd Leinweber labdaszerzése után kihasználva a medence szélességét kapott pattintott passzt Nagy Márton, aki behúzta a hálóba a labdát, 4–4.

Szegedi VE, Pécs, férfi, vízilabda
A Szegedi VE négy játékosa is három gólt szerzett, köztük Nagy Márton is.
Fotó: Török János

A második negyed során tovább élvezhette a népes publikum a BENU Magyar Kupa sajátosságát. A bajnoksággal ellentétben itt 30 helyett 25 méteres vízfelületen játszanak a csapatok, ami garantálja a több gólt. Pillanatok alatt ellépett 6–4-re a Pécs, de alig egy perc alatt ledolgozta a kétgólos különbséget a Szeged, Bóbis emberelőnyös találatával pedig – először a mérkőzésen – átvette a vezetést 7–6-nál. Ezt még gyorsan egalizálták a vendégek, Kürti két utolsó perces góljára viszont már elmaradt a válasz, így a nagyszünetben 9–7-re vezettek Kiss Csaba tanítványai.

Feljavult a Szegedi VE a harmadik negyedre

Támadásban és védekezésben egyaránt javulni tudott a Szeged a harmadik negyedre, így megnyugtató előnyt épített fel. A fáradó pécsiek egyre lassabban értek ki a hazai nagy lövőkre, miközben lényegesen kevesebb tiszta helyzetet alakítottak ki, így a záró nyolc perc kezdetén már 15–9 állt az eredményjelzőn.

A nagy különbség tudatában még úgyis izgalom mentesen telt az utolsó negyed, hogy a pécsiek három góllal megnyerték azt. A szegedi siker a BENU Magyar Kupa csoportkörének első mérkőzésén nem forgott veszélyben a fordulás után, szombaton 15.30-tól a Miskolc ellen folytatják a Tiszavirág Sportuszodában Sánta Dánielék.

Kiss Csaba: – Két nappal ezelőtt kiürültünk érzelmileg, így egy ehhez hasonló mérkőzésre számítottam most. Az első negyedben mutatott játékunkkal nincs is problémám, mert számítottam rá és belekalkuláltam, inkább az utolsó nyolc perc az, ami nem tetszett. Az semmiképpen sem fér bele, hogy 6–3-ra elbukjuk az utolsó negyedet. Nem vagyunk még az a csapat, amely kisujjból, fél gőzzel meg tud oldani ilyen feladatokat, ez látszott is. Ezen a mérkőzésen a Pécset illeti dicséret, mi hoztuk a kötelező győzelmet, de a játékképe nem tetszett.

Szegedi VE–Pécs 18–15 (4–4, 5–3, 6–2, 3–6)
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, B csoport, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: ifj. Kenéz, Varga M.
Szeged: Gyovai – Pörge, Bóbis 3, Nagy M. 3, Spitz 2, Varga M. 1, Báthory. Csere: Sánta, Sziládi 2, Horváth V., Kürti 3, Leinweber 3, Kasza 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Pécs: Szabó B. – Rogac 3, Andrin 2, Kókai Sz., Holl 4, Vidovenyecz 1, Szabó G. Csere: Kondor 4, Reisz, Imre K. 1, Cseh A., Némethy. Vezetőedző: Zlatko Rakonjac.
Gól – emberelőnyből: 3/9, ill. 6/8.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kiállítva cserével: Báthory, ill. Kókai Sz.
Kipontozódott: Szabó G., Reisz, Imre K.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában