Szegedi hírek

2024.05.31. 07:00

Hatszoros különbség is lehet a szegedi szállásárakban

Bár sok program vonzza Szegedre nyáron a turistákat, egyelőre még nincs telt ház egyetlen napon sem a városban. A szálláshelyek ára meglehetősen széles skálán mozog: akár hatszoros árkülönbséggel is találunk szobát a kínálatban.

Timár Kriszta

A Borfesztivál beindította az idei turisztikai szezont, mindkét hétvégéje tömegeket vonzott városunkba.Illusztráció: Karnok Csaba

Erősnek ígérkezik az idei turisztikai szezon is Szegeden, hiszen sok program csábítja az ide érkezőket, egyelőre azonban még nincs teltházas hétvége. A korábbi években már megszokhattuk, hogy bizonyos rendezvények megtöltik a várost, így aki az utolsó pillanatban akar szállást foglalni, hoppon maradhat. Kíváncsiak voltunk, idén van-e már esélytelennek tűnő időszak, most azonban még mindenki tud helyet találni magának, akár szállodába menne, akár olcsóbb helyet keresne.

Június közepén Európa bajnokságnak ad otthont a Maty-ér, amely miatt sportolók és szurkolók egyaránt ellepik majd a várost öt napra. Szálláshely azonban még mindig akad bőven. Rákerestünk a péntektől vasárnapig tartó időszakra az egyik nagy szállásfoglaló portálon: a 2 éjszaka két felnőttnek alig több mint 30 ezer forintból is kihozható. Igaz, ezek a szállások lakókocsik, illetve nyaralók. Az apartmanok és vendégházak két éjszakára már 40-80 ezer forintba kerülnek, szállodai szobát 100-180 ezer forint között találni.

Júliusban és augusztusban a szabadtéri vonzza majd a turistákat. Az előadások hétvégén még szintén elérhető rengeteg szálláshely – köszönhetően annak, hogy rengeteg magánlakást is kiadnak ilyen célra. Az igényesebb szálláshelyek ára ebben az időszakban már inkább közelít a 80 ezer forinthoz, a szállodai szobákat két éjszakára 180-280 ezer forintért lehet megkapni.

Kíváncsiak voltunk az augusztus 20-i hosszú hétvége kínálatára is. Egy péntektől hétfőig tartó kikapcsolódás Szegeden 3 éjszakára akár kevesebb mint 40 ezer forintból is kihozható, az apartmanok ára azonban 70 ezer forintnál kezdődik, a legolcsóbb szállodai szoba több mint 120 ezer forint, a legdrágább szállást pedig 270 ezer forintért kínálják jelenleg erre az időszakra.

Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, a májusi szezon a Borfesztivállal és a Hídi vásárral nagyon erősnek látszott.

Bár mi nem látunk rá a szálláshelyek foglaltságára, az irodába 15-20 százalékkal több érdeklődő jött be az előző évek hasonló időszakához képest. Sok megrendelést kaptunk csoportos idegenvezetésre is és már júniusra is szép számmal vannak ilyen lekötések 

– mondta. Benyomását egyébként megerősítette a Hunguest Hotel Szeged is: Molnár Péter értékesítési igazgatótól megtudtuk, a náluk borfesztivál mindkét hétvégéje telt házas volt. Vendégeik főleg a fővárosból és agglomerációjából érkeztek.

A város vonzó rendezvényei közé sorolható még a szeptemberi olimpiai pótkvalifikációs verseny a Maty-éren, illetve a hőlégballon világbajnokság is, amelyek az őszi szezonig kitolják a turisztikai csúcsszezont. De a Deja Vu Fesztivál iránt is egyre inkább van országos érdeklődés és a SZIN is tudja tölteni a szálláshelyeket, függetlenül attól, hogy ott sok a sátrazó fiatal, vagyis érdemes idejében gondolni a szállásfoglalásra. Egyrészt mert így jóval kedvezőbb áron lehet foglalni, másrészt így biztosan nem ütköznek teltházas időszakba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában