Harmadszor is nívódíjas címet nyertek a területi bemutatón

2024.01.11. 08:40

Derűsen indult az újév a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttesnél

Tábori Szilvia

Kitűnő évet zárt a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes. Fotó: Árendás Néptáncegyüttes

A néptánc azon kívül, hogy örömet ad a táncosnak és a nézőnek is, fejleszti a ritmusérzéket és a zenei képességeket, elősegíti a térérzékelést, javítja a testtartást és a mozgáskoordinációt. A hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes különösen jó évet zárt decemberben és egyúttal reményekkel telve indította el az alig másfél hete tartó ideit. Több rangos elismerés után harmadszor is megszerezték a Kiemelt Nívódíjas Együttesi címet a Néptáncosok Területi Bemutató Színpadán nemrégiben. Mint az együttes művészeti vezetője, Gazsi László lapunknak elmondta: örömteli, hogy megtérült a rengeteg munka, befektetett energia.

 Szerencsére olyan hivatásunk van, ahol mindig lehet tovább fejlődni, és kell is. Az országos minősítőre a korábbinál még komolyabb, 35-40 perces programmal kell majd készülniük, ami kifejezetten nehéz feladatként vár ránk. Ahogy annak ugyancsak elérkezik az ideje, hogy megmutassuk magunkat néhány országos, nagymultú fesztiválon 

– hangsúlyozta a tavaly Junior Prima díjjal kitüntetett Gazsi László. Hozzátette még: talán valamiféle csodának köszönhetően, viszonylag sok új táncos csatlakozik a felnőtt csapatunkhoz. Ezzel szinte megyeivé formálódik az Árendás. Ám minden eddigi leginkább derűre okot adó eredménynek tartja, hogy mostanra kiváló közösséggé formálódtak. Mint mondta: így lényegesen hatékonyabb, egyúttal gördülékenyebb közös munkájuk, sokkal inkább meg tudják élni mindennapjaikat, az együtt töltött időt. Gazsi László szerint az is elképzelhető, hogy ezt közönség ugyancsak megérzi, amikor a színpadon megpillantja őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában