Mi köze a Quimby producerének a Mimai Vice kellékeséhez?

2021.01.19. 19:25

Amerikai blues-rock életérzés Szentesről

Egy világjáró zenész és egy kaliforniai exfilmes közös munkájából született meg a Travel együttes. A banda hamisítatlan blues-rockot játszik, az amerikai kocsmák hangulatát viszont nem a tengerentúl, hanem a Kurca-parton álmodták meg.

Majzik Attila

Egy húron pendülnek. A két zenésznek könnyen ment a közös munka. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Szinte érezni, ahogy a whiskey íze még a szánkban ég, és hallani, amint a jégkocka halkan a pohár vastag üvegfalához koccan, ha James Darfus füstös hangján énekelni kezd. A Travel zenekar időn és téren keresztül repít, számaikban Tom Petty vagy a The Doors dalainak a hangulatát, az amerikai blues-rock életérzést idézik meg. De ha megfordítjuk az együttes lemezét, a címkén nem az áll, hogy „Made in the U.S.A.” – a kaliforniai blueskocsmák világát Szentesen építették fel.

A Travel Fekete-Kováts Zoltán, a Just Showband vezetője és James Darfus, egy floridai származású exfilmes közös produkciója, az albumuk producere pedig az a Vastag Gábor, aki többek között a Quimby vagy épp az Anna and the Barbies producere is volt.

Egy húron pendülnek. A két zenésznek könnyen ment a közös munka.
Fotó: Majzik Attila

– Jamesszel egy óceánjáró hajón találkoztunk egy pár éve. Ő annak idején a Miami Vice sorozat kellékeseként kezdte a szakmát, a hajón pedig mint színháztechnikus dolgozott, én pedig az együttesünkkel zenéltem. Egy nagy közös show-nk után keresett meg azzal, hogy ő már régóta ír dalszövegeket, és azt szeretné, ha én készíteném el hozzá a zenét. A közös munkánk 2019-ben kezdődött, és tavaly decemberre készült el a lemez. Egyfajta modern köntösbe bújtatott Doors-érzést szerettünk volna átadni – beszélt a lemezről Fekete-Kováts Zoltán.

A Curves című albumon egy nyolctagú együttessel dolgoztak együtt, a felvételeken Zoli zenekarának jó része is közreműködött.

– A nyolcvanas évek óta dédelgetett álmom vált valóra ezzel a nagylemezzel. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy olyan emberekkel találkoztam, mint Zoli és a barátai: olyan, mintha egy új családom lenne. Nemcsak nagyon kedves emberek, de tehetségesek is, ez pedig ritka így együtt – mesélt az együtt töltött időről James Darfus.

A két zenésznek nemcsak egyszeri kaland volt a Curves, folytatni szeretnék a közös munkát.

– Ezernyi történetem van, amit szeretnék elmesélni, Zoli pedig nagyszerű zeneszerző, biztosan lesz második közös albumunk is – vázolta a Travel jövőjét James.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában