Közösen dolgoznak a régió zöldítésén

Delmagyar.hu

Több mint egymillió eurós pályázati támogatásból valósít meg közös, határon átnyúló projektet az elkövetkezendő két évben a Szegedi Tudományegyetem együttműködve az Újvidéki Egyetem Műszaki Karával, a Vajdaság Autonóm Tartomány Európai Ügyek Alapjával, az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatósággal és az Újvidéki Vízgazdálkodási Közvállalattal – tájékoztatott az SZTE közleményében.

Tisza, zöldítés, együttműködés, Szerbia, Szeged, SZTE
Archív fotó: Ötvös Sándor

A projekt fő célja a Tisza folyó integrált vízgazdálkodási platformjának kialakítása innovatív eszközökkel, továbbá a vízügyi és katasztrófavédelmi szereplők közötti kommunikáció és együttműködés fokozásával, ezáltal segítve az időjárási szélsőségekhez való alkalmazkodást és a hidrológiai kockázatok mérséklését. A projektben emellett olyan megoldásokat keresnek, amelyek segítik a jövőbeni beruházások kapcsán az éghajlatváltozás hatásainak kezelését és a hosszabb távú alkalmazkodást, hozzájárulva ezzel egy zöldebb és fenntarthatóbb régió kialakításához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában