Zserbó után feketeerdő

1 órája

Idén feketeerdő lekvárral indulnak

A tavalyi sikert szeretné megismételni Bordány 2024-ben. Akkor elhozták a Kézműves Kiválóságok versenyének egyik fődíját a Legjava szociális szövetkezet zserbó lekvárjával. Idén az új receptúra szerint készülő feketeerdő lekvárt indítják a megmérettetésen.

Arany T. János

Egyszerűen és szorosan becsomagolt doboz hever a polgármester előtt az asztalon. – Azt már nem lehet kibontani – mondja. Mindjárt adják fel a postára. Pedig fotózni nagyon jó lenne valamit, ha már az egyik új termékükkel idén is nyerni szeretnének. Egy gyors telefon, az alpolgármester már szalad is a tavalyi nyertes termékért és az idei nevezővel. Egy tálcán egyensúlyozza a két-két lekváros üveget. De ez így még mindig nem fotó, mert sem ő, sem a polgármester nem akar szerepelni a képen.

feketeerdő lekvár, Bordány, legjava, zserbó lekvár
Két Mónika, egy díj és az idei nevező. Kovácsné Tari Mónika és Vikartovszky Mónika a bordányi Legjava szociális szövetkezet kiváló lekvárkészítői az új feketeerdő lekvárt és a tavalyi „Kézműves Kiválóságok Díj 2023” nyertesét, a zserbó lekvárt mutatják. Fotó: Karnok Csaba

Egy újabb gyors telefon és már érkezik is Mónika és Mónika az üzemből. Az ő kezük munkájának gyümölcse a tavalyi győztes és az idei trónkövetelő lekvár is. Most, hogy végre van fotónk, elkezdhetünk beszélgetni a bordányi Legjava, a Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet legújabb termékéről.

Tanács Gábor polgármester elmondta, a Legjava sikeresen szerepelt a budapesti  Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárán, ahol  szövetkezetük különdíjas lett a, legnépszerűbb élelmiszer termékért díjazta a szervező, a Belügyminisztérium.  A népszerűségről szólva büszkén hozzátette, hogy a sikerre való tekintettel komoly rendeléseik vannak. Egy nagy, nemzetközi  multicég több ezer üveggel rendelt a bordányi termékekből dolgozóinak karácsonyra.

A bordányi szociális szövetkezet kézműves termékei országos üzletláncok polcain, kézműves- és ajándékboltokban is megtalálhatóak. A Legjava termékcsalád számos díjjal büszkélkedhet, legutóbb a „Kézműves Kiválóságok Díj 2023” versenyéről hozta el zserbó lekvárjuk a zsűri különdíját. Ezen felbuzdulva idén egyik újdonságukkal, a feketeerdő lekvárral indulnak. Ez egy korábbi szintén sikeres termékük, az étcsokoládés meggylekvár új receptúra szerint készülő változata, amit a Kézműves Kiválóságok versenyén a Magyarország Lekvárja kategóriában indítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában