Az összetétel változatlan

2 órája

Megtartotta alakuló ülését a bordányi képviselő-testület

Bordányban nem történt változás, így a korábbi tagok ülhettek ismét a képviselői székekbe.

Arany T. János

Ahogy arról a helyi hírportál beszámolt, megtartotta alakuló ülését a bordányi képviselő-testület a Faluház dísztermében. Bordányban nem történt változás, így a korábbi tagok ülhettek ismét a képviselői székekbe. 

bordányi képviselő-testület, Bordány, testület, alakuló ülés
Bordányban nem történt változás, a korábbi tagok ülhettek ismét a képviselői székekbe. Fotó: bordany.com

Az ünnepi ülés kezdetén, a nyáron megválasztott új képviselők elsőként az alakuló ülés napirendjét hagyták jóvá, majd a képviselők, ezt követően pedig a Tanács Gábor polgármester eskütétele következett. A munkát a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatával folytatták, az elfogadott új SZMSZ értelmében az eddigi három helyett két állandó bizottsággal (Egészségügyi, Oktatási és Szociális, valamint Pénzügyi, Gazdasági és Településfejlesztési) dolgozik majd a testület. A korábbi mezőgazdasági bizottsági feladatkörök beolvadnak a két állandó bizottság feladatköreibe. 

Az alakuló ülésen az alpolgármester választása és eskütétele is megtörtént, az elmúlt ciklusokhoz hasonlóan Kiss-Patik Péter látja el a feladatot. Döntés született a polgármester, alpolgármester, a képviselők és a bizottsági tagok illetményéről, tiszteletdíjáról és költségtérítéséről is. A település tagságával működő társulásokba is delegáltak tagot képviselőink és a Dél-Alföldi Kistérség Többcélú Társulás társulási megállapodás módosítását is jóváhagyták az ülés végén. Az idei évben még két alkalommal, várhatóan október és december közepén üléseznek a képviselők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában