Megelőzés

2 órája

Ingyenes csontsűrűség mérés Makón és Vásárhelyen

Ingyenes csontsűrűség mérés vizsgálatra várják a Csontritkulás Világnapja alkalmából a 40 feletti nőket Makón és Hódmezővásárhelyen. Csak regisztrálni kell.

Tábori Szilvia

A csontsűrűség mérés 40 felett különösen fontos lehet. A csontritkulás, más néven oszteoporózis a csontok tömegének és sűrűségének fokozatos csökkenésével járó betegség. Bár kezdetben észrevétlen, idővel a csontok törékenyebbé válnak. Megfelelő megelőzéssel és időben megkezdett kezeléssel jelentősen csökkenthető a súlyos következmények kialakulásának esélye, megőrizve az életminőséget és a mozgás szabadságát. 

Csontsűrűségmérés, ingyenes
A csontsűrűség mérés fájdalommentes, 10-15 perces vizsgálat.  Illusztráció: MW 
Fotó: Bujdos Tibor

A csontritkulás kialakulása a test öregedésének a következménye. Mértékét nagyban befolyásolja, hogy az első 40 év alatt milyen minőségű csontozat alakult ki, illetve hogy 30 éves kor fölött milyen ütemű a leépülés. A betegség a változókori hormonszint változás miatt nőknél jóval gyakoribb. A kialakulás kockázatát tovább növelheti az alacsony calcium bevitel, a dohányzás és a mozgásszegény életmód, a pajzsmirigy túlműködése és egyéb hormonális problémák.

A Csontritkulás Világnapja alkalmából az EVP- és Makói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai szeretnék elhívni a 40 év feletti hölgyeket csontsűrűség rizikómérésre október 21-én, hétfőn a hódmezővásárhelyi és a makói irodákban. 

Jelentkezni lehet az ingyenes vizsgálatra a vásárhelyi EVP-Egészségfejlesztési Irodában a 62/532-368-as, valamint a Makói Egészségfejlesztési Irodában a 62/511-186-os telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában