Kötetbemutató

2 órája

A Vásárhelyi Őszi Tárlat hetven éve a sajtó tükrében

Miklós Péter A Vásárhelyi Őszi Tárlat hetven éve a sajtó tükrében című nemrég megjelent kötetét mutatják be az Alföldi Galériában.

Tábori Szilvia

Újragondolt tradíció - A Vásárhelyi Őszi Tárlat hetven éve a sajtó tükrében címmel jelent meg Miklós Péter eszmetörténész, címzetes egyetemi tanár válogatása hazánk legnagyobb múltra visszatekintő képzőművészeti kiállítás sorozatáról. A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával megvalósult kötetet október 17-én, csütörtökön 16 óra 30 perctől mutatják be a vásárhelyi Alföldi Galériában.

plakát, vásárhely, előadás
 

A Vásárhelyi Őszi Tárlatok hét évtizedéből válogató, műtárgy fotókkal gazdagon illusztrált, több mint százharminc oldalas kötet két nagyobb részre osztható. A szerző az utóbbi évek kiállításain megjelenő képzőművészeti jelenségeket dolgozza fel. Az Önreflektív alakzatok, változékony motívumok című fejezet a szerző korábbi írásainak bővített és átdolgozott változata, amelyben többek között a tradíció és a tendenciák, illetve a provincia és monumentalitás kérdéseit tárja fel.

A könyv második egységében az olvasó huszonhárom eltérő terjedelmű és különböző szakmai igényű és művészeti alapállású cikket olvashat az elmúlt hetven év több ezer sajtómegjelenésből szemezgetve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában