Sári útján

Tábori Szilvia

Sokan ismerhetjük azt a letaglózó érzést, amikor a félelem, a szorongás, a tehetetlenség gúzsba köt, és az ésszerű tettek, a fontos döntések és lépések helyett a bénultság uralja az ember lelkét és elméjét. És vannak olyanok, akik megízlelik azt, milyen amikor a bezárt elme sötétnek tűnő barlangjában kuporogva mégis kezek nyúlnak a segítségre váró felé. Tudatva, nincs egyedül. És bár a kétségbeesés, a másért való aggodalom fojtogató érzése nem illan el egykönnyen, mégis, mások ereje ebben az önzetlenséget mindinkább nélkülöző, rohan világban hitet és reményt ad, erőre és tettekre sarkall.  

Segítséget remélni és kapni, az egyik legnagyobb ajándék az élettől a nehézségekben. 

Bebizonyították ezt nemrégiben azok is, akik az áztató esőben, a cudar időjárás ellenére is csatlakoztak a Rotary Hajtás elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrához, amelynek kiemelt támogatottja egy mosolygós zákányszéki kislány volt. 

A veleszületett rendellenességgel, izomtónus szabályozási zavarral küzdő Verba Sárának és szüleinek az eseményt szervező Mórahalmi Rotary Club tagjai a túra végén ünnepélyes keretek között adták át a 2 millió forintról szóló adománylevelet. Az összeget a család Sára intenzív mozgásfejlesztésére, különféle intenzív terápiás foglalkozásokra tudja fordítani, hogy a kislány egyszer önállóan járhasson, izomzata, törzse, erőnléte ugyanis messze átlag alatti. Ő és a családja folyamatosan küzdenek nap, nap után. Sári azért dolgozik, hogy egyre nagyobb távolságokat tegyen meg járókerettel, az ő kitartása és ereje pedig arról üzen, nincs lehetetlen. Főként, ha van, aki közben mellettünk álljon.