Szegedi hírek

2024.09.14. 20:59

Ezek voltak a szombat lefontosabb eseményei a delmagyar.hu-n

Delmagyar.hu

Kakastöke is főtt Kiskundorozsmán

Számtalan bográcsban főtt a kakaspörkölt szombaton Kiskundorozsmán, ahol ismét megrendezték a Faragó napot. Volt, aki gombával turbózta fel az ételt, de az egyik csapat a kakas tökét is belerakta a bográcsba, mert szerintük úgy az igazi. A pörköltfőzésen kívül persze számtalan más program is volt a dorozsmai Faragó téren.

Mindenre ajvárt kentek Deszken

Komoly gasztronómiai rendezvény volt szombaton Deszken, ahol ismét megrendezték az Ajvárfesztivált. Nem is gondolná az ember, hogy ez a délszláv, paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás ennyire megmozgatja az embereket.

A Dómban tartották a Gál Ferenc Egyetem tanévnyitóját

A Gál Ferenc Egyetem közösségében jót tenni elsősorban azt jelenti, hogy jól, magas szinten oktatni és jól tanulni. Ezt Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke mondta a szegedi Dómban szombaton az egyetem ünnepélyes évnyitóján.

Aki roncsautót szeretne, keresse a kormányhivatalt!

Összesen 31 darab hulladékautót adna el a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. Ezeket a kocsikat az embercsempészek hagyták a déli határ mellett, és senki sem jelentkezett értük. 

Erdős Péter festőművészt gyászolja Hódmezővásárhely és Mártély

Hódmezővásárhely és Mártély díszpolgárától búcsúzunk. Türelemmel viselt hosszas betegség után, 86 éves korában elhunyt Erdős Péter képzőművész (1938. május 16. - 2024. szeptember 13.).

Pick Szeged: Szilágyi Benjámin 13 gólt lőtt Dabas ellen

Első idegenbeli bajnoki találkozójukat is magabiztosan nyerték meg. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Dabason Thulin 16 védésével és Szilágyi 13 góljával 38–29-re győzött. Jövő csütörtökön 20.45-től már Barcelonában lépnek pályára a kékek, vasárnap 18 órára pedig a Balatonfüred érkezik a Pick Arénába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában