Férfi vízilabda

23 órája

Nem reális cél a Metalcom Szentes továbbjutása a kupában

Mivel a bajnoki idényrajtot elhalasztották, a hazai kupahétvégén debütálnak az új szezonban. A Metalcom Szentes OB I.-es férfi vízilabdacsapatából négyen távoztak, hárman érkeztek, míg ketten felkerültek az utánpótlásból. Kis Gábor vezetőedző szerint a BENU Magyar Kupa csoportköréből nem reális célkitűzés a továbbjutás.

Becsei Dávid

Három Magyar Kupa-mérkőzést játszik ezen a hétvégén hazai környezetben a Metalcom Szentes.

Fotó: Vidovics Ferenc

Július közepe óta készül a 2024–2025-ös szezonra a Metalcom Szentes OB I.-es férfi vízilabdacsapata. Kis Gábor vezetőedző szerint még nem érték el teljesítményük 80 százalékát, de még az sem derült ki pontosan, hol van a 100 százalék.

Metalcom Szentes, OB I., férfi vízilabda, Kis Gábor
Kis Gábor (guggol) azt reméli, visszaköszön még a Metalcom Szentes csapatától az egri tornán látott játék.
Fotó: Vidovics Ferenc

Négyen távoztak Szentesről. Pethe István az OB I./B-s Invictusban folytatja a pályafutását, Vismeg Botond hazaigazolt Miskolcra, Biros Barnabás visszavonult, míg Magyar Márton külföldre távozott. Horváth Ákos a BVSC-től érkezett a nyáron a Kurca-partiakhoz, míg a szentesi születésű ifj. Tóth Gyula Szegedről, Takács János pedig Kaposvárról tért vissza a csapathoz öt, illetve két év után. Az utánpótlásból felkerült Molnár Barnabás és Papp Pongrác.

– Volt egy intenzív két hetünk, amikor folyamatosan játszottuk az edzőmeccseket. Ez jót tett nekünk, sokat fejlődtünk fizikálisan és taktikában egyaránt. Először kétkapuztunk a Szolnokkal, de Szentesen töltött egy hetet és ez alatt négyszer játszottunk a Miskolccal, de gyakoroltunk a Kaposvárral is. Az egri Pócsik Dénes Emléktornán pedig mind a négy találkozónkat megnyertük, bízom benne, hogy azt a jó formát a tétmeccseken is megismételjük majd – emlékezett vissza az felkészülési mérkőzésekre Kis.

Elhalasztották a Metalcom Szentes első bajnokiját

A játékosként 2008-ban olimpiai bajnok center, Kis Gábor elmondta, a felkészülési időszakban ott tartanak a pénteki kupahétvége előtt, ahova előzetesen eltervezte. Az OB I.-ben legutóbb a 11. helyen végeztek, szeretnének előrelépni, de az még nem látszik, hogy mekkora lesz ez a lépés. Hozzátette, van már olyan felkészültségi állapotban a Szentes, hogy tétmérkőzést játsszon, de örült, hogy a keddre kiírt bajnokit a BVSC ellen a fővárosiak nemzetközi szereplése miatt elhalasztották. Ennek oka, hogy az elmúlt hétvégén Székesfehérváron játszották a fiú utánpótlás bajnokság osztályozóját, és erre koncentráltak az elmúlt hét során. A Szentesi VK a rosszabb összesített gólkülönbsége miatt nem jutott vissza az első osztályú bajnokságba (A1).

Péntektől vasárnapig a BENU Magyar Kupa C csoportjának helyszíne lesz a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. A házigazda Metalcom Szentes a Szolnokkal, az OSC-vel és a Péccsel játszik a két továbbjutást jelentő pozícióért.

– Ebből a négyesből nem reális célkitűzés a továbbjutás, de szeretnénk győztes meccsel búcsúzni a csoportkörtől. Azt várom ettől a hétvégétől, hogy lássuk, a felkészülésünk kezdete óta mennyit fejlődtünk, illetve kapjunk egy visszacsatolást, hogy az egri tornán nem véletlen volt a remeklésünk – jegyezte meg Kis Gábor.

Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, C csoport (helyszín: Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda), péntek, 17 óra: OSC–UVSE. 19 óra: Szolnoki Dózsa–Metalcom Szentes. Szombat, 17 óra: OSC–Szolnok. 19 óra: UVSE–Metalcom Szentes. Vasárnap, 10 óra: Szolnok–UVSE. 12 óra: Metalcom Szentes–OSC.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában