Ketten nyertek

23 órája

Nem elég, ha valaki csak jó tanuló

Az ásotthalmi erdészeti iskola két diákja is elnyerte az Országos Erdészeti Egyesület Erdészcsillag Alapítványának ösztöndíját. Jelentős erkölcsi és szakmai elismerést jelent a díj, amit idén összesen négy diák kapott meg az országban.

Arany T. János

Az Országos Erdészeti Egyesület Erdészcsillag Alapítványa minden évben meghirdeti a hazai középiskolásoknak, erdésztechnikusoknak, illetve a határon túli Csíkszeredán működő Wenczel József Erdészeti Szakképző Iskola diákjainak az Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíj pályázatát. Ebben az előző két félévben nyújtott tanulmányi eredmény, a közösségi tevékenység, hagyományőrzés, tudományos tevékenység, sporttevékenység, tehát minden iskolán kívüli plusz munka is szerepet játszik. A pályázati kiírás szerint nem elég, ha valaki jó tanuló. Csak az egyik kitétel a 4,5 feletti átlag, mellette számít a közösségi tevékenység, illetve a szakmai elhivatottság és érdeklődés.

Ásotthalom, Györök Szabolcs, Radics Dániel, Erdészeti iskola
Györök Szabolcs és Radics Dániel, az ásotthalmi erdészeti iskola diákjai. Csak jól tanulni nem elég az Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíjához, számít a közösségi tevékenység, illetve a szakmai elhivatottság és érdeklődés. Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója azt mondta, általában egy iskola egy pályázatot szokott beadni, de ebben az évben ő, mint igazgató nem tudta eldönteni, hogy melyik pályázó fiúnak adják be a pályázatát, mert mindketten sokat tettek érte. 

– Nagyon örülök, hogy mindkettőjük pályázatát benyújtottuk, mert a beérkezett 13 pályázatból hat nyert, ebből kettő határon túli, és a másik négy pályázó közül ők ketten lettek a nyertesek – mondta az igazgatónő. 

Radics Dániel és Györök Szabolcs tanulmányi eredményeiről, sikereiről többször írtunk már lapunkban. Többek között tavaly Dániel második, Szabolcs harmadik helyezést ért el helyezést ért el az egyetem mezőgazdasági karának Tudományos Diákköri Konferenciáján. Szabolcs tanulmányi kirándulást szervezett az osztályának Nagykőrösre, az elmúlt tanévben pedig Dani növénytermesztési szekcióban első helyezést ért el a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági kar tudományos diákköri konferenciáján Összehasonlító talajtani vizsgálatok című munkájával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában