Szegedi hírek

2024.09.02. 21:24

Ezek voltak a hétfői legfontosabb események a vármegyében

Delmagyar.hu

Bedugult a város az iskolakezdés reggelén – Fotók

Forgalmasan indult az iskolakezdés. Hétfő reggel bedugult a város iskolák környékén, több helyen torlódás alakult ki.

Tíz évnyi huzavona után lett új névadója a Ságvári gimnáziumnak – GALÉRIA

A név változik, a szellemiség marad. Ezekkel a szavakkal nyitották meg az új tanévet az egyetemi gyakorló gimnáziumban, mely mostantól Báthory István nevét viseli. A rektorhelyettes szerint méltó tisztelgés ez a SZTE jogelődjét alapító fejedelem előtt.

Mocsári Bence minden idők legjobb magyar triatlonos szereplését érte el a paralimpián

Történelmi eredményt ért el a párizsi ötkarikás játékokon a szegedi parasportoló. Mocsári Bence ötödik helyen végzett Párizsban, ez pedig a valaha volt legjobb magyar sportági eredménynek számít a paralimpiák történetében.

Filmforgatás miatt zárták le Szeged belvárosát – GALÉRIA

Szinte minden üzleten spanyol felirat van Szegeden a Kárász és a Kölcsey utcákban, valamint a Klauzál téren, ráadásul spanyol zászlók lobognak mindenhol. Aggódni persze nem kell, csupán egy filmforgatás miatt alakították át az üzletek homlokzatát hétfőn.

Benépesült a kollégium az erdészeti iskolában

A most még szerény kis gólyák és a rutinos öreg rókák elfoglalták szobáikat hétfő délelőtt. Az intézményben három szakmában – lovász, erdőművelő-fakitermelő és erdésztechnikus – 32 kilencedikes tanulóval indult a tanév.

A Novartissal kötött évi többmilliárd forintos együttműködést a szegedi Goodwill Pharma

Csaknem évi 5 milliárd forintos portfólió képviseletével bízta meg a Novartis a Goodwill Pharma Kft.-t. A szegedi székhelyű cég szeptembertől többek között krónikus obstruktív tüdőbetegség kezelésére szolgáló termékek, illetve két új, az asztma kezelésére szolgáló készítmény hazai disztribúcióját és promócióját fogja átvenni, majd a tervek szerint januártól a teljes szemészeti portfoliót is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában