Rangos elismerés

17 órája

Érték és Minőség Nagydíjat kapott a hódmezővásárhelyi ipari cég

Idén 32 pályázó 28 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíjat és a tanúsító védjegy használati jogát. Az Érték és Minőség Nagydíjat azok az áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek érdemelték ki, amelyek megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. Ezek egyike a vásárhelyi cég lett.

Kovács Erika

Érték és Minőség Nagydíj elismerésben részesítették a hódmezővásárhelyi CSOMIÉP Kft. egyik innovációját is. 

Érték és Minőség Nagydíj, díj, védjegy
A rangos elismerést Mészáros Antal, a cég ügyvezetője a Parlamentben vette át szeptember 12-én. Fotó forrása: CSOMIÉP Kft.

Az Érték és Minőség Nagydíj termékeinek a piacon is bizonyítani kellett

– A díj neve korábban Terméknagydíj volt, majd Érték és Minőség Nagydíjjá alakult át. Utóbbi néven már ötödik alkalommal nyertük el a díjat és a védjegyet – mondta lapunknak Mészáros Antal ügyvezető.

A díjra a vállalkozásoknak pályázniuk kellett, amelyet egy gazdasági szakemberekből álló zsűri bírált el. A pályázati feltételek egy része minden évben változik.

– Lényeges szempont, hogy a pályázaton olyan termékekkel lehet indulni, amelyekről nem csupán mi gondoljuk, hogy jó, hasznos és értéket képvisel, hanem amik már a piacon is bizonyítottak – részletezte Mészáros Antal.

Az építőipari betonelemeket gyártó vásárhelyi cég idén kisvasúti átjáró panellel pályázott, amely azokat az átmeneti lépcsős elemeket is tartalmazza, amelyek szükségesek a szintbeli kereszteződésekhez.

Zökkenőmentes áthaladást biztosít

– Leegyszerűsítve, olyan betonelem panelt készítettünk, amely a kisvasúti szintbeli átjárókban szinte észrevétlenné teszi a járművek áthaladását, vagyis nem zökkennek, amikor áthajtanak a sínen. A sínt egyébként a helyszínen építik be a betonpanelbe. Már több keskeny nyomtávú vasúti átjáróban is megtalálható a fejlesztésünk, főként erdei vasutaknál alkalmazták, ahol akár gazdasági, vagy személyforgalom zajlik. Aki Lillafüreden jár, a kisvasúti átjárókban megtapasztalhatja, mit tud a most elismert átjáró panelünk – tudtuk meg Mészáros Antaltól. Tavaly egyébként a konzolos közlekedési előregyártott betonelem család létrehozásáért kapták meg az Érték és Minőség Nagydíjat, amelyet a kerékpáros és gyalogos forgalom számára fejlesztettek ki.

Száznégy dolgozót foglalkoztatnak

A betonelemeket gyártó céget 1989-ben alapították. Termékeiket belföldön értékesítik, főként állami és önkormányzati projektekhez. Jelenleg 104 dolgozót foglalkoztatnak, ami kevesebb, mint tavaly. Az ügyvezető elmondta, a gazdasági környezet miatt kellett racionalizálni a létszámot. A cég tavalyi árbevétele elérte az 5 milliárdos árbevételt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában