Férfi kézilabda

4 órája

A Pick Szeged Bodó bombagóljával legyőzte a Nantes-ot

Drámai befejezés! Kiélezett Bajnokok Ligája-mérkőzésen Bodó Richárd dudaszó előtti bombagóljával győzött 33–32-re a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a francia HBC Nantes ellen.

Becsei Dávid

Megható pillanatok előzték meg a mérkőzést, ugyanis a Pick Szeged köszöntötte Szabó István csapatorvost, aki éppen a meccsnapon ünnepelte 70. születésnapját. Szabó dokinak a csapat egykori játékosai küldtek videóüzenetet. Megjelent a kivetítőn többek mellett Bajusz Sándor, Juan Carlos Pastor, Niko Mindegía vagy éppen Danijel Andjelkovics. Szűcs Ernő Péter elnöktől előbb Szabó István vehetett át egy 70-es számmal ellátott mezt, majd a nyáron nyolc év után Szegedről Nantes-ba szerződött Matej Gaber. Az egykori 22-est, a franciák 15-ösét óriási üdvrivalgás fogadta a bemutatáskor.

Pick Szeged, Bodó, Nantes
Jérémy Toto két gólja mellett remek védekezéssel járult hozzá a Pick Szeged győzelméhez a Nantes ellen.
Fotó: Török János

Fantasztikus hangulatban kezdett jól a Szeged. Toto parádésan mozgott védekezésben, mögötte pedig Thulin is bemutatott egy-két bravúrt. A 8. percben lőtték az első gólt a vendégek 3–1-nél, majd ezt követően mindkét védelem kissé lazábbá vált. A 12. minutumban Rivera pimasz góljával ejtés után hetesből egyenlített a Nantes, 6–6.

Folyamatosan rotálta a pályán lévőket Apelgren, így Mackovseket Bodó, Kukicsot pedig Smárason váltotta, miközben Sostaric ontotta a gólokat leginkább a szélről, de lerohanásból is betalált. A legnagyobb különbséget 16–13-nál mutatta a tábla az első félidőben, szünetre 16–14-gyel mentek a csapatok.

Utolérte a Nantes a hazaiakat

A 41. percben sikerült utolérnie a Szegedet a Nantes-nak (22–22). Egy hazai labdavesztés után a vezetést is átvették, de csak néhány pillanatra, így nem jött jelentősebb fordulat. A Mikler helyére visszatérő Thulin kulcspillanatban hárított büntetőt, majd az ellentámadásból Bánhidi talált be, így az utolsó negyedóra 25–24-ről indult.

A végletekig küzdött a Pick Szeged

Az 54. percre ismét eltűnt a különbség az eredményjelzőről, a hajrá kezdetén 30–30-nál kért időt Apelgren. Sostaric kihagyta az utolsó ziccerét, 32–32-nél az utolsó másodpercben Bodó bombagólja tartotta itthon a két pontot egy szabaddobásból. Ezzel a Szeged második a csoportjában három mérkőzés után négy ponttal, többet csak a hibátlan Barcelona szerzett, hatot.

OTP Bank-Pick Szeged–HBC Nantes (francia) 33–32 (16–14)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, 5112 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins (portugálok).
Szeged: Thulin – Sostaric 7/1, Röd 3, Kukics 3, BÁNHIDI 5, Mackovsek 2, FRIMMEL 5/4. Csere: Mikler (kapus), TOTO 2, Kalaras, BODÓ 5, Smárason 1, Jelinic, Garciandía, Szilágyi. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Nantes: Biosca – Odriozola, Abdi 3, Briet 3, Gaber, A. MINNE 6, V. RIVERA 9/4. Csere: Pesic (kapus), Tournat 3, Miloszavljevics 3, DE LA BRETECHE  2, Yoshida, Bos 3/1, Noam. Vezetőedző: Gregory Cojean.
Hétméteres: 7/5, ill. 6/5.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában