Fegyverek is előkerültek

8 órája

Nyolcvan iskolás nézett szét az erdészetiben (Galéria, Videó)

Két általános iskolából nyolcvan diák nézett szét csütörtökön az ásotthalmi erdészeti iskolában. Fegyverek is előkerültek.

Arany T. János

– Ember felé ne legyen a cső, ez ősi szabály – mondta Szécsi László szakoktató az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola diákjainak. A két fiú éppen egy hatástalanított kisgolyós fegyverrel ismerkedett. A diákok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád vármegyei igazgatósága által szervezett pályaorientációs nyílt napra érkeztek csütörtökön az ásotthalmi erdészeti iskolába

nyílt nap, bedő, erdészeti
Az ásotthalmi erdészeti iskolával és az ottani gyakorlati munkával ismerkedtek általános iskolások csütörtök délelőtt. Fotó: Török János 

Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Andrésiné Ambrus Ildikó elmondta, az algyői mellett a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolából érkezett összesen nyolcvan tanuló két turnusban, akik öt helyszínen ismerkedtek meg az iskola munkájával. 

– Nyilván bemutatjuk a kollégiumi életet, a múzeumunkat, illetve a szakmai oktatás különböző fázisait, a motorfűrészkezelést, gépkezelést, vadászati műhelyt és a növényismereti gyakorlati helyeket. Megpróbáljuk a tanulóknak felkelteni az érdeklődését a természet iránt. Bízunk benne, hogy lesz néhány olyan diák, aki ez alapján választ bennünket, és majd az egyéni nyílt napjainkon is akár a családjukkal együtt, a szüleikkel megjelennek majd nálunk – mondta az igazgató. 

Közben az algyői csapat a vadászatot érintő eszközökkel, tárgyakkal ismerkedett, a szakoktató elmagyarázta, mi az a kaliber, majd még egy komolyabb, szintén hatástalanított sörétes fegyver is előkerült. 

Az érdeklődő diákokat legközelebb október 19-én, a Bedő fesztiválra várják majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában