Helyi közélet

2024.08.17. 16:15

Újra traktorok randevúztak Pusztaszeren – GALÉRIA

A harmadik traktoros találkozót tartották szombaton Pusztaszeren, a Szentháromság-templom melletti téren. A rendezvényen, melyet a Pusztaszeri Lovas és Traktoros Egyesület nevében Ocskó-Almási Anita szervezett, 62 traktor és traktoros, a főzőversenyen 9 csapat vett részt. A hangulatot a borús idő, a szemerkélő eső sem rontotta el.

Imre Péter Géza

A gépek felvonulásával kezdődött a harmadik traktoros találkozó Pusztaszeren. Fotó: Imre Péter

Egy esztendeje rekkenő hőség várta a pusztaszeri traktoros randevú résztvevőit, idén borús idő, a lábát lógató eső, illetve a különböző vetélkedők kezdetekor pedig csepergett is. Ez senkit sem zavart, sőt, többen megjegyezték: a földek miatt kiadósabb áldás is érkezhetett volna és a rendezvényt az sem befolyásolta volna semmiben.

A vetélkedők az ügyességi versennyel kezdődtek. Fotó: Imre Péter

Rendszám mellett

A regisztráció után a gépek felvonulásával kezdődött a traktoros találkozó, ami a Diófa és a Rákóczi utca kivételével minden utcát érintett, és eljutott Munkástelepre is. A rendezvénytérhez a faluközpont felől tért vissza a menet, amelynek egyes szereplőit könnyen azonosíthatták a nézelődők. És ezt nem a rendszám segítette. A szélvédőkön, de más helyeken is, a tulaj, a sofőr személyesebb hirdetménnyel is ellátta járgányát, például Besze Zsófia Pálmonostoráról, Bála báró, Pirike, Gyurika, Dögvész, Szutyi, Tűzmadár, Dobos Jani és Tamás 1. De ott volt Botond is, aki vallomással üzent a traktorát vizslatóknak: Apámé! Oszt?, akadt aki bizonygatta, Eskü, gyári!, valamint közölte, Fake Taxi. Nem jöttünk volna rá...

Jó buli

– Általános és divatos, hogy feliratokkal díszítjük a gépeinket – árulta el a Bozsó Teamhez hasonlóan Ópusztaszerről érkezett Farkas László, aki már az első pusztaszeri traktoros találkozó invitálására is igent mondott, és általában az ügyességi számban versenyez. Azon kívül még gyorsulási és erőhúzás várt szombaton a vállalkozó kedvűekre.

Remek a hangulat, jó buli és a rendezők figyelnek ránk, megbecsülnek bennünket, például finom pörköltöt kapunk ebédre 

– jegyezte még meg Farkas László. Érkeztek még traktorok és traktorosok a már említett Ópusztaszeren, Pálmonostorán, a hazai pályán indulókon és környékbeli településeken kívül például Kiskunfélegyházáról is.

A szervezők idén másra is gondoltak a már hagyományos programokon kívül – kenyérszentelő szentmise, koncertek, hajnalig tartó bál, buli – a sekrestyében alkalmi kiállítást rendeztek be Csorba Ferenc szántóversenyeken lófogattal elért kupáiból és díjaiból (összesen 54-et hozott el), Horváth Antalné Marika csipkéiből és Flamann Ildikó kerámiáiból. – Mindegyik serlegemre, a szántóversenyeken és a fogathajtásban nyertekre is büszke vagyok – jelentette ki Feri bácsi, akinek sűrűn kellett tárlatvezetést tartania és mesélnie a kíváncsiaknak, de ez a tétel Marikára is igaz volt.

Búcsúrendezvény

Máté Gábor polgármestersége alatt a szombati volt az utolsó nagy rendezvény, érdekesség, hogy a község élén a főszervező, Ocskó-Almási Anita váltja.

Minden a terveink szerint alakult, és az időjárás is kedvezett, a felhők árnyékot adtak. A felvonuláson fegyelmezettek voltak a traktorosok, akiket elkísértem pusztaszeri körútjukra. Nekem ez volt az utolsó ilyen, nagyobb rendezvényem, de a folytatásban is szívesen segítek mindenben, igaz, a traktoros találkozót szervező csapat rutinos és tapasztalt 

– fogalmazta meg véleményét Máté Gábor. Közben pedig már zajlott az ügyességi, a gyorsulási és az erőhúzó verseny.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában