Helyi közélet

2024.08.01. 08:30

Felszámolják a macskaetető helyeket Vásárhely belvárosában

Tábori Szilvia

Több elhullott macskát is találtak a közmunkások olyan közterületen, ahol helyiek rendszeresen ételt tettek ki kóbor állatoknak – adta hírül a Vásárhelyi Televízió a napokban. Mint elhangzott: a főtér bokraiban elrejtett dobozokban több elhullott állatra bukkantak. Az önkormányzat ezért arra kéri a lakosokat, hogy a segíteni akarók inkább vegyék fel a kapcsolatot a hivatal munkatársaival vagy az állatvédő egyesületekkel, akik gondoskodnak a macskák egészségügyi ellátásáról és ivartalanításáról.  

Az önkormányzat felszámolja a kóbor macskák belvárosi etetését.
Az önkormányzat felszámolja a kóbor macskák belvárosi etetését. Fotó: Tábori Szilvia

Laczkó Judit, a lakosságszolgálati iroda vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a tetemek jelentős népegészségügyi problémát jelentenek. A szabályok betartása pedig mindenkire vonatkozik. Az önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások minden nap felszámolják az etető-, illetve itatótálakat. A közterület-felügyelet tettenérés esetén szankcionálhat is. 

Főként a belvárosban és a bérházas övezetben jelentenek problémát, sokszor jól látható helyeken a kihelyezett tálak. Az irodavezető arra kéri a lakosokat, hogy etetés helyett inkább járuljanak hozzá az ivartalanítási költségekhez, és segítsenek örökbefogadókat találni. Mint Laczkó Judit elmondta, a városban is számos állatvédő egyesület működik, akiket így lehet segíteni. Kiemelte azt is, a vásárhelyiek az önkormányzatnál bejelenthetik, ha kóbor állatot látnak és a hivatal munkatársai segítenek felvenni a kapcsolatot az állatvédőkkel, akik gondoskodnak az elszállításról. 

Arról egyelőre nem volt szó, hogy a rendszerint telt házzal működő civil szervezetek közül melyek tudnak adott esetben gyorsan reagálni egy-egy segítségkérésre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában