Szegedi hírek

2024.08.28. 13:00

Karácsonyi csomagokra lehet pályázni

Suki Zoltán

A szegedi önkormányzat ebben az évben is meghirdeti pályázatát a karácsonyi élelmiszercsomagokra. A várospolitikai alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű háztartásokban élők pályázhatnak a körülbelül tízezer forint értékű tartósélelmiszer-csomagokra, amikből háztartásonként egyet osztanak ki majd sz év végén. 

csomag
Tavaly 3500 csomagot osztottak szét. Fotó: DM

Binszki József beszélt arról is, hogy tavaly 3700 ilyen csomagot osztottak szét, és aki pályázott, az megkapta a juttatást. A város már 17 éve tart ilyen csomagosztást egyébként, és a város már kétmilliárd forintot költött szociális juttatásokra. 

A csomagokra pályázni kell, szeptember 2-a és 30-ig. Olyanok pályázhatnak, akik valamilyen városi szociális juttatásban részesülnek, és van szegedi bejelentett lakóhelyük, vagy tartózkodási helyük. A feltételeknek megfelelő pályázók közül a jogosultságot nem a benyújtás sorrendje, hanem a szociális rászorultság figyelembevételével döntik el. Vagyis elsőbbségük van a többgyermekes háztartásoknak, vagy azon a háztartásoknak, ahol tartósan beteg, illetve fogyatékos ember él. De az időseket is előrébb sorolják, ha túljelentkezés lenne. Fontos még tudni, hogy aki bentlakásos intézmény lakója az nem kaphat támogatást. 

Pályázni egy nyomtatvány kitöltésével lehet, ami az önkormányzat honlapjáról letölthető, vagy személyesen a hivatalban is átvehető. 

Az önkormányzat a nyertes pályázóknak értesítést küld, amiben leírják, hogy hol és mikor veheti át a karácsonyi csomagot. Ha valaki a csomagot nem veszi át a megadott helyen és időpontban és erről nem szól előtte, akkor másnak adják oda. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában