Összefoglaló

2024.09.13. 21:30

Ez történt Csongrád-Csanád vármegyében pénteken

Delmagyar.hu

Kiszabadították Kormit a csongrádi tűzoltók

Egy autó alá szorult puli kutyát mentettek nemrégiben Csongrádon – adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán. Mint írták: nem tudni, hogy a boglyas koromfekete jószág vajon az alváz tisztaságát, vagy a futómű állapotát szerette volna ellenőrizni, vagy egy szerencsétlen ballépés miatt történt-e a baleset, de Kormi az autó alá szorult Csongrád városában. 

Bérlakáspályázatot írt ki az IKV

Pályázatot írt ki az IKV Zrt. három önkormányzati tulajdonban álló, üres, helyreállított lakás piaci bérbeadására. A lakások a Mars téren, a Korányi fasoron és a Kelemen utcában vannak. Utóbbi a legdrágább. Azért a 114 négyzetméteres, összkomfortos, kétszobás lakásért 185 ezer forintot kérnek havonta, a legolcsóbb Mars tériért pedig ötvenezret. 

Két szegedi és egy veszprémi kézilabdázó a BL 1. fordulójának álomcsapatában

Magyar csapatok sikereitől hangos a közösségi média. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában az OTP Bank-Pick Szeged és a Veszprém is győzelemmel kezdett. A két magyar együttesből hárman is a BL-álomcsapat tagjai.

Meg kell kongatni a vészharangot a paprikát pusztító vírusok miatt

Vírusok okoztak hatalmas károkat a térségi paprika termesztőknek is idén, szabadföldön és üvegházas, fóliás kertészetekben egyaránt. Olyan erős volt a fertőzés, hogy néhol a teljes növény állományt ki kellett takarítani.

Márki-Zay Péter és a közgyűlése brutális áremelésekre készül kedden

A Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat olyan brutális áremelésekre készül, hogy abba lehet, hogy több család belerokkan. A kormányt okolják és a gazdasági helyzettel indokolják az önkormányzati szolgáltatások nagymértékű drágítását. A városlakók azonban láthatták, a kampány alatt Hódmezővásárhely két kézzel szórta a pénzt, hogy Márki-Zay Pétert jó színben tüntesse fel a városlakók előtt és rá adják a voksukat.

A Homokhátság vízpótlásáért gyűjtenek aláírást

Összefogás a Homokhátság vízpótlásának felgyorsításáért indított aláírásgyűjtést Mihálffy Béla. Az országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy a rendkívüli időjárást mindannyian érzékeljük. Elég csak az idei nyárra gondolni, amikor egyik hőhullám érte a másikat. De már a telek is enyhék, és ez legalább annyira árt a mezőgazdaságnak, mint az aszályos forró nyarak. A céljuk az, hogy a mezőgazdaság számára tudják biztosítani a megfelelő vízmennyiséget.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában