Helyi közélet

2024.08.20. 14:35

Buzás Péter Makó díszpolgára lett

Szabó Imre

Makón a többek között nemzetközi veteránjármű- és fúvóstalálkozóval fűszerezett, több napos programsorozat központi ünnepségét a városházán tartották nemzeti ünnepünkön.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében, illetve Lázár János honatya, miniszter beszédében egyaránt szánt néhány méltató mondatot Buzás Péter korábbi polgármesternek, az idén megválasztott díszpolgárnak. Lázár Szent Istvánt idézve egyebek mellett a Veled, Uram, de nélküled-motívum aktualitásáról szólt – hogy mennyire fontos a magyar önazonosság, a nemzeti érdek, és hogy az ország sikerének kulcsa, hogy ellentéteinken felül tudjunk emelkedni.

Buzás Péter a díszpolgári cím átvétele utáni pillanatokban a makói városházán. Fotó: Szabó Imre

Buzás Lázár Jánostól a díszpolgári cím elismerő oklevelét, Farkas Éva Erzsébettől pedig az azt jelképező gyűrűt vette át. Elhangzott: 1994-ben választották meg először polgármesterré, s ezt követően még négyszer – egy cikluson át Makó parlamenti képviselője is volt. Tevékenységének meghatározó motívuma volt Makovecz Imrével való együttműködése, majd barátsága, melynek köszönhetően átalakult a város arculata. Nevéhez köthető, hogy Makó fejlődésében máig meghatározó szerepe van a turizmusnak.

Buzás Péter érezhető meghatottsággal köszönte meg az elismerést.

– Köszönöm polgármester asszonynak, a testületnek, képviselő úrnak, hogy ezt a megkezdett munkát, az irányt folytatják. Hiszen az állandó tévelygés sehova sem vezet – mondta többek között.

Az ünnepi műsort néptáncosok, énekesek műsora színesítette. Az új kenyeret Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök áldotta meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában