Makó

2024.07.22. 12:40

Rongálás, de jó poén is lehet

Furcsa kedvtelésnek hódolnak az utóbbi időben néhányan Makón: az éj leple alatt meglepő helyekre pakolják az utca tartozékait – padot, reklámfigurát. Van, aki szerint ez rongálás és büntetendő, mások inkább jópofa poénnak tartják. Persze egyértelmű károkozásokra is van példa.

Szabó Imre

A sorozat néhány nappal ezelőtt kezdődött. Akkor valakik – egy ember nyilván kevés lett volna hozzá – egy közelben lévő padot raktak a Páger-mozi díszes kovácsoltvas kerítésének egyik oszlopára. A helyzetet megörökítő első fotók valószínűleg másnap, a reggeli órákban kerültek fel a legnagyobb közösségi oldal egyik makói témájú csoportjába. A hozzászólók véleménye megoszlott az esetről: egyesek fiatalos csínynek tartották, mások szerint rongálás. A padnak, illetve a kerítésnek mindenesetre nem lett baja, az ülőalkalmatosság visszakerült a helyére – de az is igaz, hogy az oszlopról leeshetett volna, akár sérülést is okozva egy arra járónak.

Rongálás vagy jó poén? Fagyi a makói telefonfülkében.
Rongálás vagy jó poén? Fagyi a makói telefonfülkében. Fotó: Hegedűs Éva

Rongálás vagy sem?

A második eset a hétvégén történt, és ezt nagyjából mindenki jópofa poénnak tartotta. A Korona háta mögött lévő sétány fagyizója elől valaki elvitte a reklámcélokat szolgáló nagy méretű, műanyagból készült 3 gombócos fagylaltot, és beállította a főtéri szökőkút mellett található telefonfülkébe. Azt az egyik közeli üzlet eladójától hallottuk, hogy miután a fagyizó tulajdonosának szólt valaki, ő egyszerűen visszavitte a helyére. Itt sem keletkezett kár, sőt a szemfüles fotós kora reggeli képét látva többekben felmerült, erre akár reklámkampányt is lehetne építeni.

Veszélyben volt a szobor

A harmadik eset sajnos már sem ötletes, sem rongálási szándéktól mentes nem volt: a városháza előtti Kossuth-szobor mellé dobtak egy padot. Az csak a szerencsének köszönhető, hogy sem a szobor talapzata, sem a pad nem sérült meg. Azt hallottuk egyébként, korábban egy földből kitépett közlekedési tábla oszlopát dugták a Kossuth lába előtt ülő kőoroszlán lábai közé. Ez már egyértelműen büntetendő károkozás volt, mint ahogy például a Petőfi park futópályája menti kerítés darabjainak ugyancsak közelmúltbeli kitépése is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában