Helyi közélet

2024.07.28. 20:00

Imre atya érzelmes búcsúja Kistelektől – Galéria

Antal Imre plébános vasárnap Kisteleken tartotta utolsó búcsúmiséjét, ott ahol 15 évvel ezelőtt újmisés papként, segédlelkészként 2009. augusztus 1-jén megkezdte papi pályafutását. – Kicsi ez a templom az önök szeretetéhez képest – kezdte Imre atya a zsúfolásig megtelt Szent István király-templomban.

Imre Péter Géza

– Az a szép, ha nem pénzben gondolkodunk, hanem az emberben, számítunk egymásra. Így kezdődhet, születhet meg a csoda – mint a kenyérszaporításnál –, mert Isten is az emberben gondolkodik, rá gondol, nem arra, amit birtokol. A csoda akkor történik meg, ha kitárjuk a szívünket, a lelkünket, megtaláljuk a másikban az értéket és rávesszük, tegye be azt a közösbe. Ilyen közegben a szeretet uralkodik. Nagy hely nem ott van, ahol sokan élnek, az a legnagyobb hely, ahol a közösség tagjai szeretik egymást. Kistelek, és a másik hét település ahol szolgálhattam, ilyen. A papot a hívek szeretete élteti, és itt jó volt papnak lenni, mert befogadtak, itthon voltam. Nagyon nehéz a búcsú… – mondta elérzékenyülve Imre atya. Amikor pedig az ajándékokat – emlékkönyv, fotóalbum, kehely – vette át, a könnye kicsordult. Ezzel nem volt egyedül a templomban. Az egyik hívő azt mondta neki: – Nagyon várjuk ám vissza.

Antal Imre atya elköszönt a kisteleki hívektől is, és ők is tőle.
Antal Imre atya elköszönt a kisteleki hívektől is, és ők is tőle.

Antal Imre plébános, akinek a tiszteletére a szertartás végén a hívők – akik személyesen is elköszönhettek tőle – elénekelték a Himnuszt, augusztus 1-jével Vásárhelyen, a Szentháromság és a Szent István Király Plébánián kezdi meg szolgálatát. Utódja, Amanso Brendan Chika, vagyis Brendan atya segítőivel a mostani 8 település ellátását veszi át tőle.

Képalák: 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában