Még változhat az útvonal

2024.07.29. 07:00

Hulladékszállítás: mától a domaszéki külterületekről is elviszik a szemetet

A kukásautók útvonala egyelőre ideiglenes, a lakosság visszajelzéseit várják. Ma kezdődik a külterületeken és a zártkerteknél a hulladékszállítás Domaszéken.

Delmagyar.hu

Az önkormányzat kezdeményezésére mától szállítják el a szemetet a külterületi és a zártkerti ingatlanoktól is. A település honlapján található tájékoztató szerint az 55-ös út déli oldaláról hétfőn, az északiról pedig kedden reggel lesz hulladékszállítás.

hulladékszállítási térkép Domaszék déli oldal
A hulladékszállítási útvonal Domaszéken az 55-ös út déli oldalán. Fotó forrása: domaszek.hu

Az ingatlanok tulajdonosaitól azt kérik, hogy a szállítás napján reggel hat óráig tegyék ki a hulladékot kukában vagy zsákban. Megközelíthető és jól látható helyre kell tenni a dűlőutak mentén, de arra figyelni kell, hogy a közlekedést a kihelyezett kuka vagy zsák ne akadályozza.

A hulladékszállítás csak a kommunális szemétre vonatkozik

A tájékoztató szerint kommunális hulladékot gyűjtenek be így, azaz a nem újrahasznosítható vegyes háztartási hulladékot. Ezt a település honlapján így részletezik: háztartási és a háztartási hulladékhoz hasonló szilárd hulladék, tisztálkodási, higiéniai célokra felhasznált szennyezett hulladékok, valamint hamu, salak kihűlt állapotban, csekély mennyiségben.

Arra is felhívják a figyelmet, az egyéb típusú hulladékot, azaz a lomot, a törmeléket és a zöldhulladékot továbbra is el kell vinni a domaszéki hulladékudvarba, mert csak ott veszik át.

Ügyfélszolgálati elérhetőségek

A település honlapján olvasható tájékoztató szerint a külterületi hulladékszállítást az önkormányzat kezdeményezte a szolgáltatóknál. A hulladékszállítást a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. megbízásából a DTKH Nonprofit Kft. látja el. Ez utóbbi társaság ügyfélszolgálatát a +3679/524_821-es telefonszámon lehet elérni. A hívószám kijelzésével kell hívni a telefonszámot, a menüpont kiválasztása után pedig a nyomógombokkal meg kell adni azt irányítószámot. Emailben az ugyfelkapcsolat(kukac)dtkh.hu címen lehet keresni az ügyfélszolgálatot, postacímük pedig: DTKH Nonprofit Kft, 6521 Vaskút Pf. 22.

Személyes ügyintézésre is van lehetőség természetesen, a legközelebbi ügyfélszolgálati irodát megkereshetik a DTKH honlapján.

Hulladékszállítás Domaszéken északi oldal
A hulladékszállítás útvonala Domaszéken az 55-ös út északi oldalán. Fotó forrása: domaszek.hu

Lakossági visszajelzést várnak

Az önkormányzat arra is felhívja a figyelmet, hogy a hulladékszállítás egy előre meghatározott útvonalon indul el, amelynek véglegesítése folyamatban van. A véglegesítés a lakossági igények figyelembevételével történik, ezért kérik a szállítás során tapasztaltakat osszák meg a polgármesteri hivatal munkatársaival a hulladekgazdalkodas(kukac)domaszek.hu e-mail címen vagy a 0662/284-011-es telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában