Helyi közélet

2024.06.29. 13:00

Ösztöndíjra pályázhatnak az algyői diákok

A Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj célja, hogy támogassa a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulókat. Az ösztöndíjat egy tanulmányi félévre adják.

Imre Péter Géza

Ismét meghirdette diákoknak szóló ösztöndíjpályázatát Algyő önkormányzata.

Fotó: Illusztráció / Shuttertsock

Ismét meghirdette diákoknak szóló ösztöndíjpályázatát Algyő önkormányzata, július végéig lehet jelentkezni. A Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj célja, hogy támogassa a kiemelkedően jól tanuló, tehetséges algyői tanulókat. 

Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik legalább két éve algyői bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, felsőfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytatnak, az elbírálást megelőző félévben az igazolt tanulmányi átlaguk elérte a 4,2-es átlagot és a pályázat beadásakor 27 évesnél fiatalabbak. A hagyományos tanulmányi átlag megállapítása az oktatási intézmény által igazolt hagyományos tanulmányi átlag eredménye és a teljesített kreditek összege alapján történik.

A kiírás szerint mindegy, hogy nappali vagy levelező tagozaton, illetve hogy államilag finanszírozott, vagy önköltséges formában tanul-e a pályázó diák. Első évfolyamos hallgatók esetén ösztöndíj az első tanév első félévének lezárása után állapítható meg.

A pályázathoz mellékelni kell az igazolást a hallgatói jogviszonyról, az oktatási intézmény által hitelesített, hagyományos tanulmányi átlag eredményét és a teljesített kreditek összegét tartalmazó igazolást, valamint a pályázati adatlapot, ami itt érhető el.

A beérkezett pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják el.

Az ösztöndíjat egy tanulmányi félévre ítélik oda, bankszámlára folyósítják, és az egy félévre megítélt támogatást egy összegben utalják át.

A pályázat benyújtási határideje: 2024. július 31., szerda 12 óra. A pályázatot be lehet nyújtani személyesen az Igazgatási és Szociális csoportnál ügyfélszolgálati időben (hétfőn 8.00-15.00 óráig, szerdán 08.00-17.00 óráig és pénteken 8.00-12.00 óráig) illetve postai úton (Algyő Nagyközség Önkormányzata 6750 Algyő, Kastélykert u. 40.), valamint ügyfélkapun keresztül (Algyői Polgármesteri Hivatal KRID: 406123125).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában