Fiatal sportolókat, köztisztviselőt, pedagógust és egészségügyi dolgozókat tüntettek ki

2024.07.01. 15:30

Elismeréseket adtak át Hódmezővásárhelyen – Galéria

Köztisztviselőt, pedagógust, orvosokat, védőnőt és ifjú tehetségeket tüntetett ki a hódmezővásárhelyi önkormányzat hétfőn.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Július 1-je Semmelweis-nap, az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ezt a napot kiterjesztették a köztisztviselők napjává is. Városunk is több kitüntetéssel díjazza ezen ágaztatok dolgozóinak munkáját

 – mondta az ünnepségen Márki-Zay Péter.

elismeréseket
A díjazottak munkájukkal öregbítik Hódmezővásárhely hírnevét. Fotó: Kovács Erika 


 

Ifjú tehetségeket díjaztak


Hódmezővásárhely polgármestere beszélt arról is, hogy Magyarországon sok orvos 70 év feletti, ha ők egyszerre fejeznék be a gyógyítást, az ország egészségügye összeomlana. A polgármester reményét fejezte ki, hogy most, miután a kormány felemelte az orvosok fizetését, kevesebben mennek külföldre. Márki-Zay Péter elmondta, a pedagógusok is egyre kevesebben vannak, hiányszakma lett. Szólt arról is, hogy az önkormányzat elismeri a köz szolgálatáért végzett munkát, illetve díjazza az ifjú tehetségeket is.

A „Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége” díjat két úszónak ítélte oda a közgyűlés. Ugrai Panna, a HSZC Eötvös József Technikum tanulója, a Hód Úszó SE kétszeres Európa-bajnok úszója, aki utazik a párizsi olimpiára. A felkészülés miatt nem tudott jelen lenni a díjátadón. Kis Noel ugyancsak a Hód Úszó SE versenyzője és a HSZC Eötvös József Technikum tanulója. Ősszel, a norvég bajnokságon 50 gyorson második, 100 gyorson első lett. A rövidpályás felnőtt országos bajnokságon és a korosztályos bajnokságon is remekül szerepelt. 
 

A közszolgálatot és az életművet is elismerték


A közgyűlés „Hódmezővásárhely közszolgálatáért" kitüntetésben részesítette Alácsi Mária nyugalmazott köztisztviselőt, aki 45 éven át szolgálta a város érdekeit. Levezette mindkét Kishomok közművesítését, mintegy 90-100 tanyát érintve a tanyák villamosítását, és Vásárhely gázellátását 80-90 kilométer hosszúságban. 

Munkássága elismeréseként „Pedagógus életműdíjban” részesül Győri Sára orosz–ének-zene szakos tanár. A főiskola befejezése után a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában kapott állást. Éneket tanított, kórusokat vezetett, igazgatói pozíciót is ellátott. Nyugdíjas évei alatt sem szakadt el a kórustevékenységtől. 
 

Öten kaptak „Hódmezővásárhely egészségügyéért” kitüntetést


„Hódmezővásárhely egészségügyéért” kitüntetésben öten részesültek. Berényi Károly csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos, címzetes főorvos, 1979-ben diplomázott, szakorvosi végzettséget 1984-ben szerzett. Közalkalmazottként, egyéni vállalkozóként, 1997-től pedig társas vállalkozóként házi gyermekorvosi praxist vezet Hódmezővásárhelyen.

Dányi Ilona üzemorvostan és háziorvostan szakorvos. Néhány éves kórházi, belgyógyászati munka után, 1985. május 1. óta dolgozik körzeti orvosként a Bajcsy-Zsilinszky utcai rendelőben.

Mónus Ildikó háziorvos, belgyógyászat szakorvos, üzemorvostan szakorvos Szentesen, majd a vásárhelyi kórházban dolgozott, a bel- és a fertőző osztályon, a műveseállomáson. 1990 januárjától a 2. számú háziorvosi körzetben gyógyítja a betegeket. 

Szilágyi Mária csecsemő-gyermekgyógyász és iskolaorvostan szakorvos előbb a dombóvári kórház, majd a hódmezővásárhelyi kórház gyermekosztályán dolgozott. 1983-ban felkérést kapott, hogy a városban szervezzék meg az Ifjúság-egészségügyi szolgálatot. 40 éve iskolaorvos a város közép- és általános iskoláiban.

Hódmezővásárhely egészségügyéért díjban részesült Ősziné Kis Katalin védőnő is. Területi védőnői feladatokat látott el, majd amikor 1993-ban Hódmezővásárhelyen az országban az elsők között megalakult az iskolavédőnői szolgálat, erre a területre váltott, jelenleg nyugdíjas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában