Helyi közélet

2024.02.13. 15:39

Kellemes emlékek a kettes kórházból

A Domaszéken élő Magdolnát egyik hátsó foga szinte szilánkosra törése miatt a szegedi II-es kórházban működő Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikán műtötték meg. Kellemes emlékekkel, kedvező, jó tapasztalatokkal távozott.

Imre Péter

A Domaszéken élő Magdika kellemes emlékekkel távozott a II-es kórházból. Fotó: Karnok Csaba

– Karácsony előtt esett meg, hogy az egyik belső, hátsó fogam szinte szilánkosra tört, semmi sem maradt belőle

 – kezdte történetét domaszéki otthonában Magdolna, aki kérte, ne írjuk le a teljes nevét. Azzal folytatta, hogy a gyökér eltávolítása előtt vénás injekciókúrát kellett felvennie, az operáció előtt és után is, amit a szegedi II-es kórház B-épületében működő Piffkó József professzor vezette Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Klinikán végeztek el.

– A fogorvosom, Kiss Zsuzsanna azzal ajánlotta őket, hogy kicsi, de jó csapat. Ennek ellenére természetesen nagyon féltem a műtét miatt, de kellemes meglepetés ért. Az orvosok és a nővérek figyelmesek, kedvesek voltak, teljes odaadással végezték a munkájukat, például Regina nővérke mindig megkérdezte, hozzon-e jeget a műtéti helyre, ami csontritkulásosoknál nehezebben gyógyul. De a többi nővérre sem lehetett panaszom, sőt még a betegfelvételnél Tündikére is jó szívvel gondolok, segítőkész volt – közölte Magdika. Hozzátette: amint értesült róla, az operáció nem volt egyszerű, mert két gyökér, illetve gyökérdarab teljesen belenőtt a csontba.

A szegedi Dankó Pista Nótakórus pártoló tagja azt is elmondta, hogy az injekcióknál egyszer sem durrant el a vénája – korábban többször megesett –, pedig neki az „egyik vénája rossz, a másik még rosszabb”, ahogy korábban egy doktor fogalmazott.

Az orvosokat inkább bírálni, szidni szokás, de én mindenkinek csakis hálával és köszönettel tartozom, ezért is volt fontos, hogy elmondjam a velem történteket. Mert ami jó, azt természetesnek, szinte említésre sem méltónak tartjuk, de azt értékelni kell. A már felsoroltakon kívül feltétlenül meg kell említeni a műtétet végző orvost, Majorosi Péter Károlyt és a varratot kiszedő Janovszky Ágnest, profik, kedvesek és emberségesek voltak

 – mondta Magdolna már a háza udvarán, ahol kedvencei, Pityőke, a selyem kakas, Mátyás, a kacsa, Gedeon, a liba és Hápi, a néma kacsa várta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában