A lelki működésről tanulhatnak

2023.09.08. 10:00

Kortárs segítő csoport indul fiataloknak Vásárhelyen

A lelki egészségről, a függőségek felismeréséről, a szorongás jellemzőiről és megküzdési lehetőségekről tanulhatnak a fiatalok egy hamarosan induló vásárhelyi csoportos foglalkozáson. Az EVP a 15 és 18 év közötti korosztályt várja.

Tábori Szilvia

Felismerni, megelőzi és segíteni tanulnak a fiatalok a foglalkozás sorozaton. Illusztráció: Ladóczki Balázs

Hogyan segítsünk kortársainknak?

 – A függőségek fogságában elnevezéssel indít hamarosan négy alkalmas csoportfoglalkozást az Egészségfejlesztési Iroda Hódmezővásárhelyen. Azokat a 15 és 18 év közötti fiatalokat szólítják meg, akik szeretnének elmélyülni a függőségek lélektani hátterében. A szervezők célja, hogy átfogó ismeretekkel segítsék a fiatalokat a függőségek felismerésében, hogy azok tenni tudjanak a megelőzését, valamint hogy lehetőségük legyen a lelki egészséggel kapcsolatos témák közös megbeszélésére.

Várják azokat, akiket foglalkoztat az emberek lelki működése, szeretnének embereken segíteni, és érdeklődnek olyan segítő szakmák irányt, mint például a szociális, pedagógiai, lelki és egészségügyi munka. A részvétel 4 óra közösségi szolgálatként is elszámolható, ha valaki mind a négy foglalkozáson részt vett. A programot pszichológus vezeti, több éves tapasztalattal kiskorú és felnőtt szerhasználókkal folytatott munkában. A foglalkozások időpontjai: szeptember 26., október 3., október 10. és 17. Minden alkalommal 16 órától 18-ig találkoznak a hódmezővásárhelyi kórházban működő Egészségfejlesztési Irodában.

Az egyes alkalmak témái: Mi a függőség? Ki a függő?; Mit okoz bennünk a függőség?; Hogyan birkózzunk meg a függőségekkel?; Hogyan küzdjünk meg a szorongó időszakainkkal?

A részvételhez a 18 év alatti jelentkezőktől szükséges egy szülői beleegyezési nyilatkozat. Bővebb információ elérhető a 62/532-368-as telefonszámon, vagy az [email protected] elektronikus levelezési címen.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában