Tudja, hogy milyen a falusi golf?

2020.08.23. 14:52

Repült a gumicsizma, volt, hogy a fa tetején landolt – Fotók az eperjesi falusi olimpiáról

Eperjesen szombaton rendezték meg a III. Falusi Olimpiát. Repültek a gumicsizmák, kapaszkodtak az asszonyok a talicska szélébe, hogy ki ne essenek. Megtudhattuk azt is, hogy milyen az a falusi golf.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

- Parasztolimpiát már korábban is rendeztünk a településen. Mivel kicsit tágítottuk a résztvevők körét, a környékbeli településekről is hívtunk csapatokat, így a rendezvény nevében is szerettük volna tükrözni a változást. Az idei már a III. Falusi Olimpiánk – mondta Kabainé Tóth Andrea, a rendezvény főszervezője.

Hat csapat hajtott az olimpiai bajnoki címért

Az idei falusi olimpiát a családi nappal egybekötve szervezték meg a Király-tó partján. Kora reggeltől horgászverseny és főzőverseny várta az érdeklődőket. A gyerekeket kézműves foglalkozással, Peter&Pan műsorral és ugrálóvárral várták. Délután pedig elstartolt a falusi olimpia is, amire idén összesen hat csapat nevezett, két derekegyházi egy fábiánsebestyéni, valamint három eperjesi. A csapatokban főleg férfiak szerepeltek, de feltétel volt, hogy minimum 1 asszony is részt vegyen a játékban.

- A falusi szokásokra épülő feladatsort állítottunk össze. Vannak állandó elemek, amiket nagyon szeretnek a versenyzők. Például a gumicsizma hajigálás nem maradhat ki sohasem, mert annyira népszerű. Csapatindulót kellett kreálni, agrártotót kitölteni. Patkódobásban, zsákfutásban, tojásszedésben, vízhordásban, szalmabála gurításban, magválogatásban, autógumi emelésben is jeleskedni kell – említette meg a főszervező.

A tóban landolt a vízhordó fiú

Számos érdeklődő is figyelemmel kísérte a csapatok teljesítményét. Az egyik feladatnál vizet kellett meríteni a Király-tóból. Egy versenyző olyan gyorsan futott, hogy a parthoz érve képtelen volt lassítani és belecsúszott a vízbe. Amikor a teli kannával kimászott, csak annyit mondott, kellemes a víz hőmérséklete...

A polgármesternek jól ment a zsákfutás

Egy hölgy „megszenvedte” a zsákfutást. Azt mondta, ha beér a célba, megfogadja, hogy örökre leteszi a cigarettát, mert alig bírja szusszal. Eperjes polgármesterének, Kabai Mátyásnak, aki civilben egyébként testnevelő tanár, nagyon ment a zsákfutás. Néhány ugrással megtette az előírt távot. Megtudhattuk azt is, milyen a golf, ha falun játsszák. A labda egy krumpli volt, az ütő pedig egy deszka. De így is betaláltak a lyukba!

Késő délután a végeredmény is megszületett.

Első hely holtversenyben a K.O Csaba bandája és az Idegosztály végzett.

További helyezések:

  • 3. Betyárok
  • 4. Én, Én, Én és Irén
  • 5. Panda Banda
  • 6. Kék Bálnák.
  • Vicces feladatokat kellett a csapatoknak megoldaniuk. Fotó: Kovács Erika

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában