Szűrőbuszban vettek mintát a Dugonics téren

2020.05.11. 09:39

Újra lehet jegyet vásárolni a távolsági járatokon

Őzpörköltet kaptak a vadászoktól a szentesi és a vásárhelyi kórház dolgozói a hétvégén. A megyében nincs újabb koronavírus-fertőzött, és mától érvényesek az új szabályok Szegeden, a Mars téri piacon. Változnak a szabályok a Volánbusz-járatokon is.

Munkatársunktól

Átadta megbízólevelét Gurmai Péter, a nagymágocsi idősotthon intézményparancsnoka.

Fotó: MTI/ROSTA TIBOR

Mától fontos változás jön a Volán járatain. Ismét az első ajtón kell felszállni a Volánbusz Pest megyét és Budapestet nem érintő járataira, és bizonyos feltételekkel jegyet, bérletet is lehet vásárolni a buszvezetőktől. A járművön egyszerre egy jegyet vagy bérletet vásárló utas lehet, a többieknek a peronon kell várakozniuk egymástól másfél méteres távolságra. A jegyvásárlás miatt nem állítanak fel buszvezetőt elhatároló kordont, de az első üléssorokat lezárják, azokon nem lehet utazni.

Átadta megbízólevelét Gurmai Péter, a nagymágocsi idősotthon intézményparancsnoka.

A maszk azért kötelező

A szájmaszk viselése természetesen a buszokon, az autóbusz-állomásokon, várótermekben, pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon is kötelező.

Szintén mától érvényesek az új szabályok a Mars téri piacon. A 65 évesnél idősebbek 3 helyett csak 2 órában vásárolhatnak. Ezt 10 és 12 óra között tehetik meg.

Bemutatkozott és átadta a megbízólevelét Nagymágocson, a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthonban Gurmai Péter, a szentesi II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred személyügyi főnökhelyettese, aki az idősotthon intézményparancsnoka lett. A megbízólevelét Drubináné Fodor Katalin intézményvezető vette át szombaton. A koronavírus-járvány miatt a kétszáz gondozottnál több embert ellátó idősotthonokban intézményparancsnokok felügyelik a járvány­ügyi előírások betartását és a készletgazdálkodást.

Vadászok adtak őzhúst

Szentesen és Hódmezővásárhelyen pedig őzpörkölttel vendégelték meg a Dr. Bugyi István-kórház és az Erzsébet-kórház dolgozóit a hétvégén.

A 100-100 adag ételhez az alapanyagot a Dalerd Zrt., a Szegvári, a Székkutasi Petőfi, a Szentesi Újbarázda Vadásztársaság, a Mentett-réti Vadászati és Vadvédelmi Egyesület, a Kurca-szegi és a Pitvarosi Petőfi Vadásztársaság, a Pankotai Agrár Zrt., az Eperjesi Földtulajdonosok Sportvadász Egyesülete, valamint a Návay Kornél Vadásztársaság adta, a Vándorsólyom Kft. éttermének dolgozói pedig megfőzték.

Kinyitottak a játszóterek

Szentesen is enyhítéseket jelentett be a település polgármestere. Szabó Zoltán Ferenc elmondta, hogy a fürdőt már a hét közepén megnyitották és szombattól már játszótérre is szabad menni. A maszk viselése persze a szentesi piacon is kötelező.

Csongrád megyében a hét végén egy koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak, így megyénkben 107 ember kapta el a betegséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában