Helyi közélet

2024.07.03. 18:50

Újra lesz Magyarok Kenyere program

Összesen hét Csongrád-Csanád vármegyei helyszínen gyűjtik idén a búzát a Magyarok Kenyere programban. Az agrárkamara vármegyei elnöke azt közölte, hogy a tavalyi rekordév után most is sok gabonaadományra számítanak.

Suki Zoltán

Fotó: Huszár Márk / Archív fotó

A Mórahalmi Termelői Integrációs Szövetkezetben, Szőregen Rózsavölgyi József telephelyén, Csongrádon Koncz József telephelyén, Szegváron a Puskin Mezőgazdasági Szövetkezetben, Fábiánsebestyénben a Csanád Iparcikk Szaküzletben, Hódmezővásárhelyen a Hód-Plant Ker Kft.-nél, Makón pedig a Maroslelei úti Gazdaboltban várják idén a Csongrád-Csanád vármegyei gazdák gabonaadományait a Magyarok Kenyere programhoz.

magyarok kenyere
Egyre több gazda adományoz búzát. Archív fotó: Török János
Fotó: Török János / Illusztráció

Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének elnöke lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a 2023-as esztendő rekordév volt: 610 gazda összesen 28 ezer 177 kiló búzát adott le hét Csongrád-Csanád vármegyei gyűjtőponton. 

A tizenhárom év óta egyre szélesebb összefogással zajló Magyarok Kenyere program a gazdák szolidaritásának ünnepe. 

Szél István hozzátette, hogy a tavaly összegyűlt gabona jelentős részét elsősorban állami gondozott gyerekek, illetve intézményben élő idősek kapták liszt formájában, kiemelt figyelmet fordítva a háború sújtotta Kárpátaljára. A fennmaradó részt pedig minden vármegyében segély- és civil szervezeteknek osztották ki. Csongrád-Csanádban 21 ilyen segít abban, hogy az adományok eljussanak a rászorulókhoz. 

A gyűjtés idén július 9-én, kedden lesz.

A Magyarok Kenyere program eredményessége mindannyiunk közös érdeke, hiszen a cél nem csupán nagyon fontos, hanem jótékonyság is, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a programot példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért Magyar Örökség Díjjal tüntették ki. Arra kérünk minden gazdát, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a Magyarok Kenyere sikeréhez a kijelölt gyűjtőpontokon

 – tette hozzá az elnök, aki abban bízik, hogy ebben az évben is jó eredménnyel zárhatják a gabonagyűjtést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában