Eb után, vb előtt

2024.07.03. 19:42

Öt szegedi érem, köztük három arany a kajak-kenu ifi és U23-as Eb-ről

Remekül sikerült szegedi szempontból a szlovákiai Pozsonyban rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság, hiszen az MVM Szegedi VE sportolóival induló egységek három Európa-bajnoki címnek örülhettek.

Becsei Dávid

Gyányi Milán (jobbról) kenu egyesben 1000 méteren Európa-bajnoki bronzéremnek örülhetett Pozsonyban.

Forrás: az MVM Szegedi VE Facebook-oldala

Parádésan zárta a magyar válogatott a pozsonyi kontinensviadalt, hiszen a tizenkét arany-, kilenc ezüst- és hét bronzéremnek köszönhetően hazánk csapata az éremtáblázat élén végzett.

Ami a szegedi tehetségek eredményeit illeti, Paragi Petra a KSI-s Matkovics Vandával két számban is Európa-bajnok lett. Párosban a 200 és 500 méteres döntőt is megnyerték. Keller Gergő az U23-as korosztályban a férfi kajak négyessel örülhetett aranyéremnek.

Hatalmas csatában futott be a harmadik helyen a Molnár Csanád, Juhász István kenupáros, ugyanis ahogy a klubjuk fogalmazott, az utolsó métereken egy jó ritmusú berúgással csípték el a bronzérmet jelentő pozíción az Eb-n.

Az MVM Szegedi VE sportolói három arany- és két bronzérmet szereztek Pozsonyban, miután Gyányi Milán az ifjúságiaknál kenu egyes 1000 méteren ért be harmadikként.

A fiatalok pozsonyi szereplését a két utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba és Foltán László elégedetten értékelte a szövetség honlapján. Bizakodva tekintenek a jövőbe, hiszen július derekán a bulgáriai Plovdivban vár majd világbajnokság az utánpótlás kajak-kenusokra.Makrai szerint a férfiaknál az utánpótlás kajakos szakág nagyon erős, míg a nőknél kiemelte az ifjúsági korosztály szereplését. A kenusoknál gyakori túlizgulásról beszélt Foltán, de hozzátette, ennek biztosan nyoma sem lesz már a közelgő világbajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában