Saját szerelemfal

2020.01.06. 09:28

Nándi szereti Edinát – mutatjuk, mennyire!

Saját szerelemlakatfalat alakított ki magának Szegeden, a rakparton Nándi és Edina.

Munkatársunktól

Szeged, szerelemlakat a rakparton fotó: Kuklis István

A (valószínűleg) fiatalok szerelme már 2020-ban szökkenhetett szárba, mert a lakatra az van írva, hogy január 3-án tették ki. Reméljük, hogy a kapcsolat sokáig tart majd, és nem csak addig, amíg a szilveszteri bódulat, vagy az elfogyasztott, egyébként mostanában elég jó Kőbányai Világos hatása. Szóval szurkolunk Nándinak és Edinának, hogy jó sokáig maradjanak együtt, sokasodjanak, meg ilyesmi.

Bízunk benne, hogy Edina és Nándi szerelme örökké tart. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A szerelemlakatok története egyébként elég érdekes. A mindent tudó internet szerint a szerelemlakat hagyománya eredetileg Kínából származik, ahol a szerelmespárok egy hosszú láncon vagy kerítésen helyezték el a lakatokat abban a reményben, hogy szerelmük öröké fog tartani. Ez a hagyomány megújult formában jelent meg Párizsban a 21. század elején, majd gyorsan elterjedt először Európa-szerte, majd az egész világon. Az eredeti párizsi hely a Pont des Arts gyalogoshíd volt, melyen a Louvre-tól át lehet gyalogolni a Szajnán. De egy évvel ezelőtt eltűntek róla egyik napról a másikra – mielőtt még leszakadt volna. A szerelmesek azonban új randevúhelyet találtak, a Pont de l’Archevêché-t, amely a ­Notre-Dame székesegyháztól ível át a Szajnán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában