Helyi közélet

2019.12.05. 09:57

Már cserepezik a balástyai piaccsarnokot

Január végére készülhet el a balástyai piaccsarnok, amelynek jelenleg a tetejét cserepezik. Az épület fontos része lesz a település központi parkjának, és a rendezvények kiszolgálásában is nagy szerepet kap majd.

Munkatársunktól

Január végére lehet új piaccsarnoka Balástyának. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Torok Janos

Mint arról korábban már beszámoltunk, az eddiginél jóval komfortosabb körülmények kö­­zött piacozhatnak hamarosan a balástyaiak. A településen évek óta az ABC előtti szabad területen kínálják portékáikat a helyiek heti egy alkalommal. Ezt a helyzetet javítja jelentő­sen, hogy 89 millió forintból piaccsarnok épül Balástyán. A pályázaton nyert 55,9 millió forintot saját forrással egészítették ki, hogy egy többfunkciós közösségi teret hozhassanak létre. A 10-szer 20 méteres épületben irodák és vizesblokk kap helyet a piacozók mellett, de lesz nyitott, tetővel fedett árusrész is. Az épület végében pedig egy színpadot állítanak majd fel, így rendezvények megtartására is alkalmas lesz a piac.

Január végére lehet új piaccsarnoka Balástyának. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

A munkálatok lassan a végéhez közelednek, jelenleg a te­tőszerkezet cserepezése zajlik, illetve az aljzatbeton készül. Ezt követően a külső hőszigetelésen és vakoláson dolgoznak majd a szakemberek, illetve el tudják kezdeni a belső munkálatokat, valamint a gépészet beszerelését. Jövő héten felszerelik a napelemeket is a tetőre, amelyek az elektromos fűtés és világítás energiaigényét is fedezik majd.

– Eredetileg decemberi át­adást terveztünk, de a víz- és elektromos csatlakozások engedélyeztetése késett. Az adminisztrációs csúszás miatt várhatóan január végére lesz kész az épület – mondta el Ujvári László polgármester, aki hangsúlyozta: az épület fontos része lesz a település központi parkjának, és a rendezvények kiszolgálásában is nagy szerepet kap majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában