Napról napra több a migráns

Suki Zoltán

Csütörtökön összesen 46 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. A határsértőket Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon és Öttömösön találták. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

A határkerítésnél sokan fennakadnak.
A határkerítésnél sokan fennakadnak. Fotó: Török János

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 2 csoportban 29 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. 

Ásotthalomnál egy embercsempészt is elfogtak. A rendőrök egy magyar rendszámú kocsit állítottak meg, amit egy román férfi vezetett, aki négy migránst fuvarozott. A sofőr ellen eljárást indítottak. 

Az MTI pedig azt írta, hogy Panama, az amerikai kormánnyal kötött megállapodás értelmében, folytatta az illegális bevándorlók kitoloncolását: az újabb, ezúttal 30 ecuadori állampolgárt szállító repülőgép csütörtök este indult útnak az ecuadori Mantába. A migránsokat azért toloncolták ki, mert megkerültek egy ellenőrző pontot a Darién dzsungelen át az Egyesült Államok felé vezető migránsútvonalon. Az első, Washington által finanszírozott járat 29 kolumbiai állampolgárral a fedélzetén augusztus 20-án indult útnak Panamavárosból.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában